Sivas Kongresinin 95. Yıl Dönümü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Sivas Kongresinin 95. Yıl Dönümü Etkinlikleri

Sivas Kongresinin 95. Yıl Dönümü Etkinlikleri

Atatürk'ün 2 Eylül 1919'da kongre için Sivas'a gelişi sırasında halk tarafından karşılandığı Paşapınarı mevkisinde alternatif bir etkinlik düzenlendi.

02.09.2014 21:24  Güncelleme: 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 Eylül 1919'da kongre için Sivas'a gelişi sırasında halk tarafından karşılandığı Paşapınarı mevkisinde Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından alternatif bir etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Sivas- Erzincan karayolu üzerinde bulunan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tarihi bölge olarak ilan edilen Paşapınarı mevkiine yürüyerek, Atatürk büstü önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. O günü yaşatmak için kavurma yiyip ayran içen dernek üyeleri, daha sonra alanda halaylar çekti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, temsili canlandırmanın burada yapılması gerektiğini ifade ederek, "2 Eylül 1919'da atalarımız, Mustafa Kemal Paşa'yı kurtarıcılarını beklemek için buralara kadar gelmişler, o zamanki imkansızlıklar ve yoksullukta yürüyerek buralara kadar gelmişler. Buralarda ayranlar içmişler, çadırlar kurmuşlar, kurtarıcılarını beklemişler. Biz o dönemin varisleri olarak buraya geldik, çünkü burası bir tarihi alan, sit alanı burası. Burayı gündemde tutmak istiyoruz, buranın düzenlenmesini istiyoruz. 2 Eylül karşılama törenlerinin aslına uygun olarak yapılmasını ve buradan başlamasını istiyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas Kongresinin 95. Yıl Dönümü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement