Şişman Çocuk Sağlıklı Çocuk Değildir - Son Dakika
Yerel

Şişman Çocuk Sağlıklı Çocuk Değildir

Şişman Çocuk Sağlıklı Çocuk Değildir

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi tarafından öğrencilere obezite ve nedenleri anlatıldı.

01.04.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi tarafından öğrencilere obezite ve nedenleri anlatıldı.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi'nden Hemşire Şerife Gündüz ve Hemşire Ayşegül Hayıt, Başarı Koleji öğrencilerine "Obeziteyle Mücadele ve Sağlıklı Beslenme" konulu seminer verdi. Öğrencilere obezitenin nedenleri hakkında bilgi veren Hemşire Şerife Gündüz, bir çok hastalığın çıkış nedeninin obezite olduğunu ifade etti. Gündüz, obezitenin kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, reflü, uyku apnesi gibi bir çok hastalığı tetiklediğini ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

Fazla yemek, fiziksel hareket azlığı ve metabolizma bozukluklarının obeziteye yol açtığını ifade eden Gündüz, obezitenin çocuk yaşlarda da ortaya çıkabileceğini belirterek, "Şişman çocuk sağlıklı çocuk değildir. Yediklerimize dikkat etmeliyiz. Spor hayatımızın önemli bir parçası olmalıdır" dedi. Günümüzde obezite ve yanlış beslenme alışkanlıklarının çok yaygınlaştığını anlatan Gündüz, "Özellikle çocuklarda ve gençlerde görülen obezite beni çok düşündürüyor. Bu konuda önce anne ve babaların sonra da çocuklarımızın bilinçlenmesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak seminer sonunda yaptığı açıklamada, "Biz çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Doğru alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak için bütün imkanları onlara sunmak görevimiz. Bugün öğrencilerimizin ne kadar bilinçli olduğunu bir kez daha gördüm, demek ki doğru adımlar atıyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şişman Çocuk Sağlıklı Çocuk Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement