'Şişli'de Abartılacak Problem Yok' - Son Dakika
Güncel

'Şişli'de Abartılacak Problem Yok'

\'Şişli\'de Abartılacak Problem Yok\'

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasında yaşanan çekişme sürüyor.

09.12.2014 14:50  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de Şişli tartışması sürüyor. CHP yönetimi Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasında yaşanan çekişmeden rahatsız ancak CHP yönetimine göre konu "abartılıyor".

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Şişli Belediyesi'nde yaşanan tartışmayla ilgili olarak Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada " Hayret ediyorum. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı manşet oluyor, abartılacak bir problem yok. Bu da MİT operasyonunun bir ayağı herhalde" diye konuştu.

CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik'in bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte İnönü'den duyulan rahatsızlığı iletmek üzere Ağbaba ve Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere Ankara'ya geleceği haberleri de medyada yer aldı. Aljazeera'ye konuşan Çellik, İnönü'yü şikayet için Genel Merkez'e geleceği yönündeki haberleri yalanladı. Çellik, "Yok öyle birşey, bir problem yok"dedi.

Veli Ağbaba kendisine ulaşan bir görüşme talebi olmadığını, talep olursa görüşeceğini söyledi. Ağbaba, her gün telefonla Hayri İnönü ve Emir Sarıgül ile görüştüğünü de kaydetti.

"DİSİPLİNLİK BİR ŞEY YOK"

Şişli tartışmasında taraflar hakkında CHP yönetiminin disiplin mekanizmalarını işletip işletmeyeceğinin sorulması üzerine ise Ağbaba " Disiplinlik bir şey yok" diye konuştu.

Şişli tartışmasının CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının da gündemine gelmesi bekleniyordu. Ancak Ağbaba'nın verdiği bilgiye göre CHP Merkez Yönetim Kurulu, Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda başlayacak bütçe görüşmeleri nedeniyle bu hafta toplanmayacak.

CHP'DE ŞİŞLİ KRİZİ

CHP'de Şişli krizi eski Başkan Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye görevden çekilmesi için baskı yaptığı iddiaları üzerine su yüzüne çıktı. Hayri İnönü geçen hafta Hürriyet'e yaptığı açıklamada Emir Sarıgül'den "vahim" bir telefon aldığı iddiasının sorulması üzerine "Ne doğruluyorum, ne de yalanlıyorum" demişti.

KILIÇDAROĞLU İNÖNÜ'YE SAHİP ÇIKTI

Hayri İnönü'nün belediye başkanlığından istifa etmesi için kendisine baskı yapıldığı iddialarının CHP liderine sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu " Başkan görevinin başında" diyerek İnönü'ye sahip çıkmıştı.

Genel Merkez'in İnönü'den yana tavır almasının ardından bu kez Emir Sarıgül'ün başkan yardımcılığından istifa ettiği iddia edildi. Belediye Başkanı Hayri İnönü iddiayla ilgili olarak " İstifa niyetinden bahsetti. Dilekçe verdiğini duydum ancak önüme gelmedi" dedi. Emir Sarıgül ise bu iddiayı yalanladı. Bu iddiaların ardından CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik'in bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'den duyulan rahatsızlığı iletmek üzere Ankara'ya gitme kararı aldığı medyaya yansıdı.


Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel 'Şişli'de Abartılacak Problem Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement