Sırrı Süreyya Önder: Suriye'yle Savaşa Egemen Bağış Gitsin - Son Dakika
Politika

Sırrı Süreyya Önder: Suriye'yle Savaşa Egemen Bağış Gitsin

HDP'li Önder, Suriye'yle savaş senaryolarıyla ilgili dalga geçti, "Egemen Bağış bir saatte gideriz diyordu, o gitsin, Şamil Tayyar 3 saatte gideriz diyordu. Şamil dursun, Egemen gitsin" dedi.

30.06.2015 23:43  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programınnın konuğu, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'di. Önder, Suriye'ye yönelik olası bir askeri operasyonu "Hiçbir evladımızın savaşta heder olmasını istemiyoruz ama, illa savaşacaklarsa bakanlar çocuklarını göndersinler. Egemen Bağış bir saatte gideriz diyordu, o gitsin, Şamil Tayyar 3 saatte gideriz diyordu. Şamil dursun, Egemen gitsin.." sözleriyle eleştirirken, Fatih Altaylı kendini gülmekten alamadı.

Önder'in açıklamalarından diğer dikkat çekeci başlıklar ise şunlar;

"EKMELEDDİN BEY'E OY VERECEĞİZ DİYE AÇIKLAMA YAPSAK..."

"Liseli çocuklar spekülasyon yapıyorlar sosyal medyada, ben de onlara istinaden söyleyeyim. Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder. Bu mantık mı? Bu söylem mantıklı mı?

"ÇEKİN GİDİN DEMEK"

Biz bu söylemin biraz kendine gelmesi için sükut ettik. Bu süreç başladığından beri Sayın Bahçeli'nin hakaretamiz söylemleri oluyor. 'Biz onları yok sayıyoruz' diyor. Bu ülkedeki 6 milyon insanı ne yapacağız? Hakkari'de bu parti yüzde 90'ın üzerinde oy almış. Şırnak'ta, Diyarbakır'da oy almış. Ne yapacağız bunlara? 'Çekin gidin' mi diyeceğiz? Bu nasıl bir söylemdir? Bundan kimseye hayır gelmez. Bu, Türkiyelileşemeyen bir zihniyetin ürünüdür. Türk'ü, Türklüğün davasını hiç ırgalamayan bir zihniyetin ürünüdür. Bu ne demek? Türk'ün izzetini, şerefini düşünmek, Türk'ün geleceğini de düşünmektir. Sen ne diyeceksin bu toplumdaki 20 milyon insana? 'Çekin gidin' demektir bu. Bunlarla bir yere varılmaz. Bu bir.

"69 ANAYASA MADDESİNE BİRLİKTE İMZA ATTIK"

İkincisi, bu söylem tutarsız. Sayın Bahçeli biz 2 yıl, sizin görevlendirdiğiniz MHP'li 3 parlamenterle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda birlikte çalıştık. Bu ülkenin geleceğine şekil veren 69 Anayasa maddesinin altında MHP'li vekillerle ortak imzamız var. Tutarsızlık bu işte.

"BUNUN ANLAMI 'BİZ AKP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ'DIR"

Bu partiyle dün 69 maddeye imza atacaksınız, bugün 'Biz bunların gölgesinin düştüğü hiçbir yerde olmayız' diyeceksiniz. Bunun anlamı şudur; 'Biz AKP'yi iktidar yapacağız.' Bundan kimse Türklük, milliyetçilik, vatanperverlik adına bir hisse çıkaramaz. Çıkarılacak tek hisse budur. Bunun öfke ve nefret diline de bulanmış ifadelerdir bunlar. Yok saymak ve görmezden gelmek kimsenin haddine değil. Çıkın açık açık 'AKP ile koalisyon yapacağız' deyin.

"ERDOĞAN VESAYETİNDEN KURTULMAK İSTİYORLAR"

Biz bu açıklamayı AKP ile MHP'nin koalisyon kuracağının bir işareti olarak görüyoruz. Şark kurnazlığına gerek yok. AKP içinde Tayyip Erdoğan vesayetinden kurtulmak isteyen bir kesim var ve bunu Devlet Bahçeli'ye yaptıracaklar. Yapılmak istenen oyun bu. Çünkü adam dedi ki; 'Verin Bilal'i alın iktidarı.' Beşir Atalay da dedi ki; 'Tabanımız MHP ile koalisyon istiyor.' Hani ne oldu, 'Yedirmeyiz' diyordunuz. Bugün hepsinin ağzından dökülen, 'Tabanımız MHP ile koalisyon istiyor.' Kimse demiyor ki; 'Sen Cumhurbaşkanımızın harem-i ismetine nasıl dil uzatırsın?' Söyleyen bir tane AKP'li yok. Bu parti 'Verin Bilal'i alın iktidarı' diyor. Verecek misiniz Bilal'i. 'Biz Erdoğan'ı yedirmeyiz' diyordunuz. Ne oldu? Menüye mi koydunuz Erdoğan'ı? Yedirecek misiniz?

"BİZ YÜZDE 13 ALMASAYDIK..."

Sayın Bahçeli, biz yüzde 13 almış olmasaydık şu an sizin genel başkanlığınız tartışılıyordu partide. Aynı şey Sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli. Ayıptır. Siyasi terbiyeye de demokratik terbiyeye de sığmaz bu sözler.

Sırrı Süreyya Önder: Suriye\'yle Savaşa Egemen Bağış Gitsin

Son Dakika Politika Sırrı Süreyya Önder: Suriye'yle Savaşa Egemen Bağış Gitsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (235)

  • kozan: hdp yi sevmem ama doğru söze alkis tutulur 46 51 Yanıtla
  • İ.GÜZEL: Sırrı beyin diline sağlık.inaninki o savaş istiyen bakanlar sırrı bey gibi bu ulkeyi ve bu halklari sevmiyorlar.savaşi istiyenin ALLAH BİN BELASİNİ VERSİN. 70 13 Yanıtla
  • markal: yerinde bir tesbit egemen bağış gitsin 82 1 Yanıtla
  • Hooppp: Sen ve selonun çocuklari nerde,onlar hangi cephedeler,benim bildigim amerikada en kral universitede gaylarin onuru nasil kurtarilir onun egitimini aliyorlar 48 32 Yanıtla
  • paris'h: Helal olsun sana sirri millettin oylari baba adamsin 39 37 Yanıtla
  • engin sert: bu yalancı sahtekar pkk müsvettelerinin şirin görünme çabalarına ne kadar çabuk inanıyorsunuz cahiller toplulugu.şimdi imkanları olsa sözde devletlerini kurup tüm Türkleri bu coğrafyadan temizlerler. 40 32 Yanıtla
  • solcu: adamın hasısın sırrı abee 15 57 Yanıtla
  • kafkas kartali: Türk askerini katlederken TC askeri suriyeye girince de vatan evladımı oluyo ...boşuna çırpınma size kürt develeti yok ,ABD&İsrail uşakları... 36 35 Yanıtla
  • SOLHAN ZAZA: Höst lan sen kimsinde böyle konuşuyorsun 21 46 Yanıtla
  • az sonra: Burda atan tutanlar kürtleri böyle hor gördükçe daha çok günahsîzlar ölecek önce kardeşçe yaşamayi öğrenmeliyiz türkiye sadece türklerin değil bunu öğrenin eğer bilmiyorsanız çanakkaleye gidin bakın bakim kimler yatiyo orda önce insan olun klavye bozuntuları 50 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.

  • Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor
    10:29 Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor

    Düzce'nin Çilimli ilçesinde çalışmalarına devam eden Kaymakam Furkan Alpay, yaşlı büyüklere yönelik vefa ziyaretleri başlattı. Son olarak Topçular Mahallesi'nde ikamet eden emekli imam hatip Avni Avcı'yı evinde ziyaret etti.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    10:25 Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Vali Ünlü, Başkan Zeyrek'e hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

  • Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı
    10:24 Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Didim, Efeler, Germencik, İncirliova ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, TKP/ML, PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
    10:24 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası Kavaklıdere Mahallesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.

  • Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi
    09:58 Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi

    Adana'da tartıştığı husumetlisini göğsünden vuran zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, 'Öldürme amacım yoktu' dediği öğrenildi. Olay, 14 Nisan'da Seyhan ilçesinde meydana geldi. İzzet E. ile Osman Asma arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İzzet E., kendini korumak için tabancayla ateş açtığını söyledi. İzzet E., tutuklandı.

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.


Advertisement