Sırrı Süreyya Önder'den "İstanbul'u Neden Alamadık" Yazısı - Son Dakika
Güncel

Sırrı Süreyya Önder'den "İstanbul'u Neden Alamadık" Yazısı

Sırrı Süreyya Önder\'den "İstanbul\'u Neden Alamadık" Yazısı

Seçimlerden sonra ortalarda görünmeyen HDP'nin İstanbul adayı Önder, seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı.

07.04.2014 14:23  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul yarışında CHP'li Mustafa Sarıgül karşısında aldığı büyük oy farkı sonrası ortadan kaybolan ve herhangi bir açıklama yapmayan BDP'li Sırrı Süreyya Önder, tam 1 hafta sonra Al Jazeera Türk'e seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Genel olarak çözüm sürecini analiz ettiği yazısının sonunda İstanbul'daki seçimi neden kazanamadığına değinen Önder, aldığı sonucu özgürlükçü, solcu olduğunu söyleyenlerin HDP'ye değil de CHP'ye oy vermesine ve bu insanların üşengeç olmasına bağladı.

İşte Önder'in yazısının o kısmı:

"İSTANBUL'U NEDEN ALAMADIK?"

Kürtler'e karşı hep üsttenci ve buyurgan bir tonla konuşan ve özgürlükçü - solcu olduğunu vehmeden bir çok insanın sonunda CHP limanına demir atmış olmasını anlamak güç değil.

İki sebebi var:

Birincisi, çalışmaya ve mücadeleye üşeniyorlar.

İkincisi, Kürtlerin siyaseten başarısı, hiyerarşik konforlarını tuzla buz ettiği için kızgınlar.

Kürtler ise bu acizliğe tek bir cümleyle yanıt veriyorlar: Süreç heval!

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sırrı Süreyya Önder'den 'İstanbul'u Neden Alamadık' Yazısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • ahmet aydın: Sana oy vermeyenin elleri kırılsın.. 7 25 Yanıtla
  • marasgurgum: belediyeyi alman cok önemli deyil sen devrimci kisiliyinle halklara örnek oldun kazanan sen oldun. 9 10 Yanıtla
  • özgür: serırı abi gercek bir sosyalist ve devrimci.. 10 9 Yanıtla
  • HÜDAPR PARTİSİ HABER İDYARBAKIR: güya dini hassasiyetinden dolaya sistem partisi olan mhp nin biraz yuımuşatılmış partidsi olan akpartiye oy veren kürtleri analmışdeğilim hadi bdp ye yada hdp ye oy vermenizi anlarım bir gerekçeniz var yoksayılan kültürnüzü diliniz onurunuzu savunan bir parti..kardeşim ..madem çok dindarsınız ozaman alın size HÜDA-PAR PARTİSİ hem kürtleri halk olarak değilde göçmen gibi azınlık gibi görüp vatndaş diyen ak partiden daha fazla dini hassasiyeti var..hemde yoksayılan aşşağılanan sizi asimile edilmiş onurunuz olan hakalrınızi diliniz kimliğiniz savuna bir partidir..bence HÜDA-PAR partisini biraz incelemenizi tavsiye ederim 3 14 Yanıtla
  • batmanlı: bütün bdp liler senin gibi olsa ben oyumu bdp ye verirdim yeminle ama değiller 6 11 Yanıtla
  • SUYOLCU: İSTANBULDA YÜZDE 4.8 YADA 413.415 OYLA İSTANBUL ALINMIYORDA ONDAN, DOĞUDA BİR VİLAYET OLSAYDI 120 DEFA ALIRDI AMA İSTANBULDA NANAY GÜLÜM 10 7 Yanıtla
  • PARÇA PİNÇİK YAŞAYAN KÜRTLER: ey zavallı kürtler 40 milyon nufusunuz var onunbunun arkasındasınız onun bunun(akp chp sadet partisi vs)koltuğunda yaşıyorsunuz yazıklar olsun 40 milyonsunuz dünyada söz sahibi olacağınız bir sütatünüz yok devlet yada fedarosyon yada özerklik dünya sizi tanımıyor bile ya arap olarak ya fars olarak yada türk olarak biliyor sizi oysa sizde bir arya gelip tıpkı türkler gibi farslar gibi arpalar gibi birliğinizi sağlayıp özgür iradesi olan dünyada söz sahibi olan onurlu bir halk olabilirsiniz aksi taktirde bir iradesi olmayan başkasının ideolojisin kabul etmek zorunda kalan parça pinçik bir halk olarak darmadağınık olursunuz akp chp ve sp için oy deposu olarak görüldüğünüz yetmedimi.....galiba siz özgürlüğü hak etmiyorsunuz..dünyada milyonlarca nufusu olupda bir statüsü olmayan bir araya gelmeyen partça pinçik yaşayan çok ilginç bir halksınız.. 10 6 Yanıtla
  • SABAH KETENE: SIRRI ABİ SENİ SEVİYORUM AMA SEBEP SÖLEDİĞİN GİBİ DEĞİL .BİRTANE TÜRK BAYRAĞI SALLASAYDINIZ 1000 TANE OY ALIRDINIZ ..! 7 8 Yanıtla
  • cengiz bayraktar: vala sırı senin almadığına özülmedim ama yanındakinin başarılı olmasını isterdik 2 12 Yanıtla
  • marasgurgum: yorumlar irkcilik kokuyor Allah yardimcimiz olsun. 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement