Sırrı Sakık: Sokak Derken Bin Kere Düşünmemiz Lazım - Son Dakika
Güncel

Sırrı Sakık: Sokak Derken Bin Kere Düşünmemiz Lazım

HDP'nin Kobani'de IŞİD ile çatışan PYD'ye destek olunması için yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısının ardından parti içinden gelen özeleştirilere bir yenisi daha eklendi

25.10.2014 07:48  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin önemli isimlerinden Ağrı Belediye Başkanı Sakık, 6-8 Ekim olaylarından sonra önemli dersler çıkarmak zorunda olduklarını söyledi. Sakık, "Siyasetçiler olarak üzerimize düşen neyse yapmalıyız" diye konuştu.

"SOKAK DERKEN BİN KERE DÜŞÜNMELİYİZ"

HDP'nin Kobani'de IŞİD ile çatışan PYD'ye destek olunması için yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısının ardından parti içinden gelen özeleştirilere bir yenisi daha eklendi. Mart 2014 yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı seçilince HDP Muş Milletvekilliği'nden istifa eden Sırrı Sakık, "Eylemlerde yaşamını yitiren her insan bizim insanımız, ortak acımız. Biz de kitlemize zaman zaman hakim olamadığımızı gördük. Bundan sonra sokağa çıkın derken de bin kere düşünmeliyiz" dedi.

Kobani'nin tarihi ve kültürel olarak Türkiye'deki Kürtler ile bağı olduğu vurgusunu yapan Sırrı Sakık, konuya ilişkin hassasiyetlerini HDP'nin 'Sokağa çıkın' çağrısından önce de dile getirdiklerini ama sonuç alamadıklarını savundu.

DERSLER ÇIKARMAMIZ LAZIM

"6-8 Ekim olayları aslında birikmiş bir tepkinin, feryadın, isyanın sokağa yansımasıydı" diyen Sakık"Keşke bu feryatlar şiddete dönüşmeseydi. Keşke 48 canı bu şiddet olaylarında kaybetmeseydik. Vicdanı olan hikimse bu canlara üzelmemezlik edemez. Bizim bundan ders çıkartmamız lazım. Bizim barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunun göstergesi oldu 6-8 Ekim olayları. Biz de ülkenin siyasetçileri olarak üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

DAVUTOĞLU BİZİ UMUTLANDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun barışa yönelik mesajlarını önemsediklerini de anlatan Sakık; "Bu yaşadığımız son olaylar barışa herzamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Hükümetin bu konudaki duyarlılığına ve somut adımlara ihtiyacımız var. Başbakan Davutoğlu'nun 'Koşullar ne olursa olsun barış sürecinin arkasında duracağım' ve Öcalan'ın iradesinin barıştan yana olması bizi umutlandırıyor" dedi.

ALTAN TAN DA ELEŞTİRMİŞTİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Kobani eylemlerinde MHP'nin sergilediği tavrı överken, bir bakıma kendi partisinin tutumunu eleştirmişti.

Sırrı Sakık: Sokak Derken Bin Kere Düşünmemiz Lazım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sırrı Sakık: Sokak Derken Bin Kere Düşünmemiz Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Ağrılı: Önce Ağrı'ya birbak hizmet et sonra yüzün olsun. . . . Ağrı 50 yıl öncesinii andırııyor. . . . . Şehrin problemlerini bir çöz de en azıından konuşmaya yüzün olsun 26 8 Yanıtla tuba par: geri zekalı ağrılı daha seçim 5 ay oldu 5 ayda paris yapacak hali yok deilmi sen ve senin gibi karalamacılar ancak burda yorum yaparsın daha sen ağrıyı bile eminim tanımıyorsun 0 0 YNS: hay senin yalını ben. . . ALLAH bilir sen ağrılı bile değlsin sırf kötülemek için yazıyorsun . adam gibi adam sırrı başkan. . 0 0
  • esmer kürt: AGRIYI MAHFETTI BU ADAM KINA YAKIN 20 7 Yanıtla
  • CEREME: NE İÇTENLİK AMA. AKILSIZ BAŞIN CEREMESİNİ AYAKLARIN ÇEKTİĞİNİ DUYMAYAN KALDIMI? 14 1 Yanıtla
  • HÜDEEEE: HİÇ BİRİNİZ ADAM DEĞİLSİNİZ HEP HİKAYEDE HEP ÜŞKAĞATTASINIZ ALLAH CEZANIZI VERİYOR VE VERİCEKTE 10 3 Yanıtla
  • erzurumlu: sırrı belediyeye kitledi kendini ne dediğini bilmiyor artık. insanlarımız ölürken biz evimizde duramayız tabiki sokağa dökülecez. türkiye çetelere silah verip gönderiyor bizde burdan bakacaz yok öyle bişey kobani düşerse türkiye de düşecektir bunu herkes böyle bilmeli. yada 30 milyon kürd'ü öldürüp öyle kobaniyi düşürürsünüz. . . 3 6 Yanıtla doğrucu davut: sıkıyorsa çıkarsın dün TÜRKİYE CUMHURİYETİ başbakanI açık açık molotfoçuyu indirin dedi yok öyle üç kuruşa beş ekmek:))))) 0 0 erzurumlu: doğrucu davulll. yüz yıllardır yasaları çıkartıp tersine onlara giriyo. sen bu halkı yasalarlamı korkutacan hindi beyinli türkiye görmezmisin dağdaki gerillayı hangi yasana boyun eğdide bugün eğsin körrrrr körrrrr. . . . 0 0
  • Önce insan ol: Zerre kadar insanlık milliyetçilik içlerinde olsa başkasının milletine laf söylemez kendilerine hakaret ettirmezlerdi. Bunların derdi belli. Ancak Allah'ın izni ile ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye de Türkler ve kürtler beraber müslümanca insanca yaşayacak çünkü Allah'ın da hesabı var. Korkun fitneci ve zalimler başınıza geleceklerden korkun. Lütfen milliyetçi faşizan söylemleri okuyup gaza gelmeyin. 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement