Sakık'tan Hükümete: Silahsızlanma Önemli, Bizi Yarı Yolda Bırakmayın - Son Dakika
Güncel

Sakık'tan Hükümete: Silahsızlanma Önemli, Bizi Yarı Yolda Bırakmayın

Ağrı Belediye Başkanı Sakık, "Hepimiz barış için Öcalan'ın projesinin arkasındayız. Bu çok önemli, umarım bizi yönetenler bizi yarı yolda bırakmazlar." dedi.

01.03.2015 15:18  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kent merkezindeki bir programda yaptığı konuşmada, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın çağrısının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Sakık, "Hepimiz barış için Öcalan'ın sunduğu bu projenin arkasındayız. Umarım bizi yönetenler bizi yarı yolda bırakmazlar. Çünkü bu çok önemli bir konu..." mesajı verdi.

"ÖCALAN'IN PROJESİNİN ARKASINDAYIZ"

Sakık, "PKK lideri Öcalan'ın çağrısı üzerine dün hükümet yetkilileriyle BDP yetkilileri İstanbul 'da bir aradaydılar. Öcalan, PKK'yı bahar ayında silahsızlandırma dönemini görüşmek üzere bir kongre yapmaya davet ediyor. Bu da bizi umutlandırıyor. Gerçekten Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini isteyen ve burada emeği olan herkese şükran borcumuz var." dedi.

HÜKÜMETE MESAJ: BİZİ YARI YOLDA BIRAKMAYIN

Sakık, yarı yolda bırakılmak istenmediklerine değinerek, " Şener Şen'in bir filmi vardı. Anadolu'dan yoksul çocukları alıp Almanya'ya götürüyordu. Sonra İstanbul'da bir yere bırakıyordu ve kaçıp gidiyordu. Aman aman bu barış sürecini sürdürenler halkın bu umudunu köreltmeyin ve alanlarda bırakmayın" ifadelerini kullandı.

"BU SÜREÇTE HERKES SAMİMİ OLMALI"

Her iki tarafın da barışta samimi olması gerektiğinin altını çizen Sakık, "Samimi olursanız bu kan, bu kavga ve bu şiddet biter. Bu topraklarda artık barış hayat bulur. Diliyorum, umuyorum bizi yönetenler buna uygun adımlar atarlar" diye konuştu.

YAŞAR KEMAL'İN VEFATI

Sakık, Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi için sesini yükselten, emek veren, bedel veren Yaşar Kemal'i saygıyla, rahmetle ve sevgiyle andığını ifade etti.

Yaşar Kemal'in vasiyetini yerine getirdiğini söyleyen Sakık, şöyle devam etti:

"Yaşar Kemal ağabey, son sözlerinde 'Hiç biriniz zalimden yana tavır almayın, savaştan yana olmayın, hep mağdurun yanında olun' diyordu. Biz de ona buradan sesleniyoruz. Ben mazlumdan yana olduğum için buradayım. Zalime karşı bu halkın dik durması için Ağrı'dayım. Böylelikle Yaşar ağabeyin vasiyetini yerine getiriyoruz."

Sakık\'tan Hükümete: Silahsızlanma Önemli, Bizi Yarı Yolda Bırakmayın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakık'tan Hükümete: Silahsızlanma Önemli, Bizi Yarı Yolda Bırakmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • SPATZ: MHP MHP MHP MHP MHP 23 20 Yanıtla
  • zindan: HDP PKK AKP FASA FISO 5 33 Yanıtla
  • sivridil: Goruldugu gibi silah birakilinca hdp liler kendilerini korumasiz ve ciplak hissediyorlar 12 19 Yanıtla
  • yeliz: Bizi akp pkk dan kurtarin artkk yeterrr 5 19 Yanıtla
  • Vatandas: Oy için kurulan tezgah bunlar 9 14 Yanıtla
  • selim: Hdp akp kanka olmuşlar 17 3 Yanıtla
  • T.AKDUMAN: LA SAKIK SEN HİC MADUR OLMADIN Kİ SEN GARİBAN KÜRT COCOUKLARINI KANDIRIP DAGA ÖLÜME GÖNDEREN Bİ ZALİMSİN . ŞİMDİ BİELİN YAGDA Bİ ELİN BALDA YİNE O İNSANLARI KANDIRMAYA CALIŞIYORSUN 8 10 Yanıtla
  • Sogukçesme: Türkiye için cok önemli barış 15 2 Yanıtla
  • ALOS: ABİNİZ SİZİ YAYA BIRAKMAZ HAZIR YENİ UÇAK ALMIŞKEN 13 4 Yanıtla
  • Şiyar : Bir Mart M Mustafa Barzani'nin ölüm yıl dönemini anar ailesi vekurt halkına baş saglıgı diliyorum 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement