Sırrı Sakık: İfade Vermekten Bıktım, Tutuklayacaklarsa Tutuklasınlar - Son Dakika
Güncel

Sırrı Sakık: İfade Vermekten Bıktım, Tutuklayacaklarsa Tutuklasınlar

Sırrı Sakık: İfade Vermekten Bıktım, Tutuklayacaklarsa Tutuklasınlar

Sırrı Sakık Ağrı Belediye Başkanı seçildikten sonra, dokunulmazlığın kaldırılması üzerine her hafta geçmişte yaptığı konuşmalar hakkında ifade verdiğini söyledi.

21.11.2014 11:52  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Belediye Başkanı seçildikten sonra milletvekilliğinden istifa eden DBP'li Sırrı Sakık, dokunulmazlığın kaldırılması üzerine her hafta Ağrı Cumhuriyet Savcılığına giderek geçmişte yaptığı konuşmalar hakkında ifade verdiğini söyledi. Sakık, "Bu ülke ile ilgili sunduğumuz çözüm projeleriyle ilgili hakkımda davalar açılıyor. Tutuklacaklarsa gelip tutuklasınlar" dedi.

Ağrı Haspark sinemalarında Antalya Altın Portakal Film Festivalinde 4 dalda ödül alan ve Saraybosna'da 2014 yılının en iyi filmi seçilen Kürtçe 'Annemin Şarkısı' filmin galasına Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Film Yönetmeni Erol Mintaş, Belediye Başkan Yardımcıları ile davetliler katıldı.

"TUTUKLAYACAKLARSA TUTUKLASINLAR"

Galada bir konuşma yapan Sırrı Sakık, filmden çok son günlerde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Ağrı'da 1 Haziran'a ertelenen seçimde Belediye Başkanı seçildiği için Muş milletvekilliğinden istifa ederek dokunulmazlığının kaldırıldığını ve o günden sonra her hafta Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade verdiğini belirtti.

Sakık şöyle konuştu:

"Dokunulmazlık kalktığı için geçmişte yaptığımız konuşmalarla, bu ülke ile ilgili sunduğumuz çözüm projeleriyle ilgili hakkımızda davalar açılıyor. 'Suçu ve suçluyu övmekten' bugün de üç ayrı dava ile ilgili savcılığa bilgi verdim. Her gün Türkiye'nin değişik illerinden buralara gelen talimatla bizim ifadelerimizin alınması için savcılık kararı ile geliyoruz. Geçmişte nerede ta 1990'lı yıllar sonrası 2000 ve 2002 yıllarında yaptığımız her konuşma bugün bir suç olarak karşımıza çıkıyor. Biz bunların hepsini geçmişte parlamentoda seslendirdik. Düşüncelerimizi özgürce ifade ettiğimiz için yani bu noktada dokunmazlık zırhını, parlamentonun bize verdiği o hakları ne yazık ki burada hala görmüyoruz. Hakkımızda davaların açıldığına tanıklık ediyoruz. Bu sorunla, bu mantıkla bu ülkenin Kürt sorunu çözümü çok zordur. Biz bunlardan ürkmüyoruz, korkmuyoruz. Tutuklayacaklarsa gelip götürüp tutuklasınlar. Bu yol yöntem çözümle ilgili bir yol yöntem değildir. Bu sorunların tartışılarak çözülebileceğine inanıyoruz. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırrı Sakık: İfade Vermekten Bıktım, Tutuklayacaklarsa Tutuklasınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • amıetli: Türk milletinin tükürüğünde boğulacaksınız birgün 19 21 Yanıtla
  • ......: Değmez seni tutuklamaya sonra adam olur çıkarsın böyle nefesimizi ensende his et yeter 23 8 Yanıtla
  • Kartal: ah bir tutuklasalarda anan ini gorsen artik 22 8 Yanıtla
  • T.C: Valla kurtler siz tehlikenin farkindasiniz buna tum samimiyetimle eminim buyuk israil projesi gercellesmesi icin calisiyorsunuz ama sunu unutmayin filistinde ki gibi kafaniza bomba yagdiginda bu ulke sizi geri almaz ama siz yine bildiginizi okuyun farketmez bu ulke sizinde ulkeniz bu ulkede kurtlere zulum yapildi dogru ama sadece kutlere yapilmadi bunuda bilin 8 20 Yanıtla
  • KALPSİZ KURT: AĞZINDAN KUDUZ GİBİ SALYALAR AKARSA AŞINI YAPARLAR NASILDA GÖNDERDİ PARTİNSENİ TAAA AĞRININ DİBİNE DEMEKKİ SEN ORAYA LAYIK GÖRDÜLER ERMENİLERLE AHBAP OL DİYE SÜLALEN ERMENİSTANDA YA 14 10 Yanıtla
  • soner: SENİ GİDİ SENİ GÜNDEMDEN DÜŞTÜN DİMİ TUTUKLANIP GÜNDEM OLACAN, , DİMİ. . ONDAN SONRA MAĞDUR EDEBİYATI . . BARIŞ , , ÖZGÜRLÜK, , , EZİLDİM, , BÜZÜLDÜM, , VS. VS 14 3 Yanıtla
  • reis: Nefes mi kaldı ki hissettireceksin. Ortadogunun en güçlü devleti olmak için ciktigimiz bu yolda ortadogunun şamaroglanina döndük. hayaldi gerçek oldu 7 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement