Şırnak Tso Başkanı Geliş: Çözüm Sürecinin İsmini Değiştirip Gönül Süreci Diyoruz - Son Dakika
Güncel

Şırnak Tso Başkanı Geliş: Çözüm Sürecinin İsmini Değiştirip Gönül Süreci Diyoruz

Şırnak Tso Başkanı Geliş: Çözüm Sürecinin İsmini Değiştirip Gönül Süreci Diyoruz

Şırnak'ta faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri temsilcileri, kente yeni atanan Vali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti.

04.03.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri temsilcileri, kente yeni atanan Vali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, "İlimizi ve özelikle bölgemizi ilgilendiren gönül süreci, biz artık bu çözüm sürecine, ismini değiştirip gönül süreci diyoruz. Herkesin bu gönül sürecine destek verip birliğimizi, beraberliğimizi paylaşması için katkı sunmasını bekliyoruz" dedi.

Kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, Hasan İpek'ten boşalan Şırnak Valiliği görevine atanan Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Yeni görevinde başarılar dileyen sivil toplum örgütü üyeleri, valilik çıkışında çözüm sürecini değerlendirdi. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, "İlimizi ve özelikle bölgemizi ilgilendiren gönül süreci, biz artık bu çözüm sürecine, ismini değiştirip gönül süreci diyoruz. Herkesin bu gönül sürecine destek verip birliğimizi, beraberliğimizi paylaşması için katkı sunmasını bekliyoruz. Ülkemizde, bölgemizde, ilimizde uygulanmayan hiçbir şiddet politikası kalamadı. Ama bunun ana ilacı şefkat, sevgi, gönül bağını geliştirmek olduğunu inandığımız için, biz buradan Tekirdağ'a, Antalya'ya Rize'ye selam göndererek bu sürecin gönül bağını güçlendirmek için, her kesinim bu çağırıya katkı sunmasını bekliyoruz. En kısa zamanda bölgemizin gelişmesini, issizliğini istihdamına katkı sunacak bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bütün arkadaşlarımızla beraber canımızı feda etmeye, bu sürece hazır olduğumuzu özelikle belirtmek istiyoruz. Katkı sunan herkese de biz torunlarımıza vasiyet edeceğiz; Bu sorunu çözenlere torunlarımız dahi minnettar olacak, hepsine şimdiden canı gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

Silahların bırakılması yönünde yapılan çağrıların ardından, silahların yerine kalemlerin çalışması çağrısı yapan Geliş, "Biz artık silahların değil gönüllerin ve kalemlerin çalışmasını istiyoruz. Bu işlerin kan dökerek değil, birbirimizi anlayarak empati yaparak, çözüme katkı sunmasını istiyoruz. Silahların bırakılması tabi hepimizin temennisi, geleceğimizi artık sorunları tartışarak, masada birbirimizi anlayarak çözülmesini büyüklerimizin hepsinden bekliyoruz diyerek bölge halkı olarak huzur ve refah istiyoruz" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Tso Başkanı Geliş: Çözüm Sürecinin İsmini Değiştirip Gönül Süreci Diyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement