Şırnak Barosu Başkanı Elçi Beraber Yaşama Koşulları Gittikçe Azalmakta - Son Dakika
Güncel

Şırnak Barosu Başkanı Elçi Beraber Yaşama Koşulları Gittikçe Azalmakta

Şırnak Barosu Başkanı Elçi Beraber Yaşama Koşulları Gittikçe Azalmakta

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, son 1 ay içerisinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarda 6 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili gelişmelere dikkat çekmek için İstanbul'da basın toplantısı düzenledi.

21.01.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, son 1 ay içerisinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarda 6 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili gelişmelere dikkat çekmek için İstanbul'da basın toplantısı düzenledi.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi Böyle devam ederse, iki taraf istese bile bu sürecin sona gitmeyeceği açıkça ortadadır

Nerede, ne zaman olumlu bir şey olmuşsa, bir işin ters gitme, bir eylemin planladığı durumu görebiliyoruz. Bu gelişmeler olayların provokasyon olduğunu düşünmemize neden oluyor

Haber Özkan ARSLAN - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, son 1 ay içerisinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarda 6 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili gelişmelere dikkat çekmek için İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, 'Türkiye'de beraber yaşama koşulları gittikçe azalmaktadır. ve böyle devam ederse, iki taraf istese bile bu sürecin sona gitmeyeceği de açıkça ortadadır dedi.

Taksim'de bir otelde düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Barış Meclisi yöneticisi Necmiye Alpay, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Korkut katıldı.

Son olarak 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın yaşamını yitirdiği olayları değerlendiren Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, çalışmaları sonucu olayların karanlık eller tarafından organize edildiği sonucuna vardıklarını iddia etti.

OLUMLU GELİŞMELERİN ARKASINDAN OLAYLAR ÇIKTI

Her olumlu gelişmenin ardından aynı senaryonun tezgahlandığını söyleyen Elçi, 'Daha önce Kandil'in bir açıklaması oldu. 'Yüzünü kapatarak eylem yapan, molotofkokteyli atanların kendilerinden olmadığı ve hain, ajan ilan edileceği' yönünde bir açıklamaydı. Bu açıklamadan 4 saat sonra olaylar yaşandı. Nerede, ne zaman olumlu bir şey olmuşsa, bir işin ters gitme, bir eylemin planladığı durumu görebiliyoruz. Bu gelişmeler olayların provokasyon olduğunu düşünmemize neden oluyor dedi.

BÖLGEDE GÖREV YAPAN GÖREVLİLERİN ÇÖZÜM SÜRECİYLE SIKINTILI OLMAMASI GEREKİYOR

Nuşirevan Elçi, başta kolluk güçleri olmak üzere, bölgeye atanacak idari yöneticilerin, hakim ve savcılar ile diğer tüm memurların Kürtlerle, Hükümetle ve barış süreciyle herhangi bir sıkıntısı olmaması gerektiği yönünde daha önce yaptığı açıklamayla hükümeti uyardığını belirtti. Elçi, 'Şimdi bunları peşpeşe getirdiğimizde, bunların izah edilebilecek bir sebebi yokken yaşanması, tabii ki kafamızda hükümet içerisinde de, yörede çalışan kamu personelinde de ciddi sıkıntıların, bu süreci sabote etmek için çalışmalar içerisinde olduğunu görebiliyoruz diye konuştu.

Elçi, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümünün de, Hatip Dicle'nin Abdullah Öcalan'ın barış süreci ile ilgili çağrısını Cizre'de okuduğu gün yaşanmasının provokasyon görüşlerini güçlendirdiğini söyledi.

Bölgede suç işleyen kolluk güçlerinin hukuk önünde hesap vermemesinin ve yapılan hatalara sahip çıkılmasının olayları büyüttüğünü belirten Nuşirevan Elçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaların olumlu, ancak sadece sözde kaldığını söyledi.

BARIŞ SÜRECİ İMZALANSA, O GÜN SOKAĞA ÇIKMAM

Barış süreci konusunda hükümet tarafından yeterince adımların atılmadığını, bu süreci sabote etmek isteyen çevrelerin çok yoğunlukta olduğunu savunan Elçi, 'Ankara'da olsam ve deseler ki 'Yarın Selahattin Demirtaş ile Başbakan barış sürecini imzalayacaklar ve bu iş bitecek', vallahi ben ne o gün Kızılay'a, ne de Ulus'a giderim. Kalabalık hiçbir ortama da gitmem. Çünkü o gün yüzlerce kişiyi katledecek bir provokatif eylem beklerim dedi.

BERABER YAŞAMANIN KOŞULLARI KALMIYOR

Barış sürecinin kıymetini her iki tarafın da bilmesi gerektiğini belirten Elçi, 'Türkiye'de beraber yaşama koşulları gittikçe azalmaktadır. ve böyle devam ederse, iki taraf istese bile bu sürecin sona gitmeyeceği açıkça ortadadır. Çünkü insanlar arasındaki hatlar gittikçe kalınlaşıyor. Son dönemdeki olaylardan sonra, insanlar beyninde ayrılığı kabul etmiş duruma geldiler. Zihinlerde bunu yaratanlar çevrede az-buz değildir. Beraber yaşamanın koşulları kalmıyor diye konuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ, AKİL İNSANLAR HEYETİNE KOCAELİ'DE TUZAK KURDU

Çözüm sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Korkut da, yaptıkları çalışmalar sonrası edindiği izlenimleri paylaştı. Korkut, devletin güvenlik algısının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Akil İnsanlar Heyeti'ndeki çalışmaları sırasında yaşadığı bir olayı şöyle anlattı

'Bizim Akil İnsanlar Marmara Grubu'na Kocaeli'nde resmen tuzak kurdular. Bunu yapan devlet görevlileriydi. Bir yerde arabamızı sıkıştırdılar. Oradan bir grup arabaya saldırdı. Yani bunlar hep düzenlenmiş şeylerdi. Birçok bölgede devlet görevlileri yardımcı olmadı. Tam tersine köstek olmaya çalıştılar.

HÜKÜMET VE HDP'YE ÇAĞRI

Konuşmaların ardından, Türkiye Barış Meclisi yöneticisi Necmiye Alpay hazırlanan ortak basın bildirisini okudu. Alpay, açıklamayı, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle kamuoyuna barış çağrısı yapmak için gerekli gördüklerini belirterek, 'Türkiye'nin bugün güven artırıcı toplumsal bir ortamın yaratılmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Bu nedenle çözüm sürecini yürüten siyasal taraflar, medya kanalıyla birbirini suçlamaya ve birbirine mesaj göndermeye bir an önce son vermelidir. Gerçeklerin açığa kavuşması ve bilinmesi için birlikte çözüm üretmeliler dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Barosu Başkanı Elçi Beraber Yaşama Koşulları Gittikçe Azalmakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement