Sinopludan İstanbul'da İkinci Perde - Son Dakika
Güncel

Sinopludan İstanbul'da İkinci Perde

2. Sinop Tanıtım Günleri, 26-29 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

23.11.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÜZEN ŞEHİR İSTANBUL'A GELİYOR

Yemyeşil doğası, masmavi denizi ve gökyüzüyle Karadeniz'in tüm güzelliklerinin bir arada yaşanabildiği mutlu insanların şehri Sinop, İstanbul ile buluşuyor.

Birincisi geçtiğimiz yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Sinop Tanıtım Günleri'nin ikincisi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Sinop Valiliği, Sinop Belediye Başkanlığı ve İstanbul'daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan Sinop Tanıtım Platformu'nun birlikte düzenlediği etkinlik, yine Eyüp'deki Feshane'de gerçekleştirilecek.

HAMSİ FESTİVALİ İLE BAŞLIYOR

Sinop'u bir marka şehir yapmak amacıyla tarihi, turizmi, kültür-sanatı, folkloru ve tüm otantik değerleri ile tanıtılacağı 2. Sinop Tanıtım Günleri, bu sene de Hamsi Festivali ile başlayacak. 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Beşiktaş Meydanı'nda saat 12.00'da tonlarca Sinop hamsisi mangalda pişirilerek vatandaşlara ikram edilecek. Festival kapsamında, ünlü sanatçılar Faruk K ve Şerafettin Çaylı da Beşiktaş Meydanı'nda konser verecek.

TAKSİM'DE HELESA ŞÖLENİ

Aynı günün akşamı Taksim'de de Sinop'a özgü tarihi bir gelenek olan Helesa Şöleni düzenlenecek. Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Engin Kırmızıgül, İstanbul'daki Sinop derneklerinin başkan, yönetici ve üyelerinin katılacağı Helesa Şöleni, saat 18.00'da Tünel Meydanı'nda başlayacak. Maniler eşliğinde yürüyüşü katılanlar, Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaparak tüm İstanbulluları Sinop Tanıtım Günleri'ne davet edecek.

EYÜP SULTAN'DAN FESHANE'YE

2. Sinop Tanıtım Günleri'nin resmi açılış töreni, 27 Kasım 2015 Cuma günü gerçekleştirilecek. Açılışı gerçekleştirecek protokol üyeleri, Cuma namazının ardından Fatih Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri eşliğinde festivalin gerçekleştirileceği Feshane'ye yürüyecek. Sinop milletvekilleri, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Engin Kırmızıgül, Sinop dernek başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Sinoplunun katılacağı bir programla 2. Sinop Tanıtım Günleri'nin açılışı gerçekleştirilecek.

TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Mutfağından folkloruna, müziğinden yöresel ürünlerine, kültüründen turizmine kadar birçok Sinop değerinin sergileneceği Sinop Tanıtım Günleri organizasyonunun bu sene de başarı ile gerçekleştirileceğine inandığını söyleyen Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, "Bu organizasyon, İstanbul nüfusu içinde önemli bir yer tutan Sinoplu hemşehrilerimizin kendi aralarında gösterdikleri birlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirecek. Sinop'un güzelliklerini paylaşmak için bütün halkımızı Feshane'ye bekliyoruz" dedi.

GELENEK HALİNE GETİRECEĞİZ

Bu seneki Sinop Tanıtım Günleri'nin birincisine oranla daha geniş katılımlı ve daha güzel olacağına inandığını söyleyen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Kuzey'in incisi Sinop'umuzu her yönüyle tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Ümit ediyorum, bu organizasyon her sene biraz daha büyüyerek, güzelleşerek gelenek haline gelecek. Sinop Tanıtım Günleri, ticari, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda Sinoplu hemşerilerimizin İstanbul içindeki nüfuslarına orantılı olarak nüfuzlarını da geliştirmelerine katkı sunacaktır. Bu yıl da Sinop'un eşsiz değerlerini, İstanbullularla birlikte bütün dünyaya sergilemek, tanıtmak ve bir marka olarak Sinop'u yükseltmek için Sinop'u İstanbul'a taşıyoruz" şeklinde konuştu.

SİNOP'A DAİR HER ŞEY

Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Engin Kırmızıgül de, ilgili paydaşlarla birlikte Sinop'u İstanbul'da en iyi şekilde tanıtmak için büyük gayret sarf ettiklerini kaydetti. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Kırmızıgül özetle şunları söyledi: "Bu yıl da kültürüyle, turizmiyle, ekonomisiyle Sinop ve ilçelerini hem Sinoplulara hem de Türkiye'ye tanıtacağız. Sinop, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, yazarları, sporcuları, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkıyla 26-29 Kasım tarihleri arasında Feshane'de buluşacak. Kısacası Sinop'a dair her şey Feshane'ye taşınacak, Feshane'de yaşanacak. Hemşehrilerimize tavsiyemiz, ajandalarına Sinop Tanıt Günleri'ni not etmeleri".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinopludan İstanbul'da İkinci Perde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement