Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı

Irak ve Suriye'ye sınırötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi bir yıl süreyle uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

03.09.2015 21:46  Güncelleme: 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

AÇIK OYLAMANIN ARDINDAN KABUL EDİLDİ

Suriye ve Irak konusunda, hükümete TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören tezkere Meclis'ten geçti. Görüşmelerin ardından TBMM Başkanvekili Koray Aydın'ın yaptığı açık oylamanın ardından tezkere kabul edildi.

SADECE HDP KARŞI OY KULLANDI

Tezkere için HDP karşı oy kullanırken; AK Parti, CHP ve MHP 'evet' oyu verdi.

Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı

Son Dakika Güncel Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 1098 136 Yanıtla
  • TÜRK: hdp ye oy ver bebek katilene ortak ol 115 119 Yanıtla
  • barıs: tezkereye evet diyen milletvekilleri çoçuklarınızı doğu sınır karakolarına gönderin... 98 98 Yanıtla
  • barıs: tezkereye hayır diyene oy verin 85 79 Yanıtla
  • arap: şimdi güçlü bir devlet türkiyeye savaş açsa inanın tezkereye evet diyen vekiller ve çoçukları hepsi türkiyeden kaçar 71 34 Yanıtla
  • barıs: 1ci dünya savaşında osmanlıyı savaşa sokanları duyduk.. kendileri ve çoçukları avrupaya kaçtılar. Türkiye cumhuriyeti kurulduktan bi kaç yıl sonra döndüler yok devletin gerçek sahipleri biziz. 61 7 Yanıtla
  • bafralı: Ha evet ha hayır son söz abd nin 34 15 Yanıtla
  • akilli olalim: uzatin uzatin az insan oluyur biraz daha olsun. 11 4 Yanıtla
  • Kim: Kimse hdpkknın yanında olamaz!! 6 4 Yanıtla
  • Çorum' lu : erbaa bu yazdıklarına sen inanıyormusun 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Elazığ'da tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:13 Elazığ'da tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Elazığ'da yapılan tarihi eser operasyonunda, Diyarbakır'dan gelen M.G'nin tarihi eserleri satacağı bilgisi üzerine gözaltına alındı. Şüphelinin otomobilinde yapılan aramada 17 sikke, yüzük, hançer, kılıç ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Elazığ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, ele geçirilen sikkelerin tarihi eser niteliği taşıdığı ve kılıcın etnografik eser grubunda olduğu belirlendi. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da aşırı yağış sonucu ağaç yola devrildi
    12:12 Aydın'da aşırı yağış sonucu ağaç yola devrildi

    Aydın'ın Buharkent ilçesinde etkili olan aşırı yağışa dayanamayan bir ağaç, yola devrildi. Olay sonucunda olası bir kazanın önüne geçildi ve belediye ekipleri tarafından ağaç kaldırılarak trafik normale döndü.

  • Samsun'da Polis Olarak Tanıtıp Dolandıran Şüpheli Yakalandı
    12:09 Samsun'da Polis Olarak Tanıtıp Dolandıran Şüpheli Yakalandı

    Samsun'da telefonda kendisini polis olarak tanıtan bir şüpheli, yaklaşık 300 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve parasını alan H.I.K'nin evine gitti. Dolandırıldığını anlayan H.I.K, polise başvurdu. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlının adresine operasyon düzenleyerek S.A'yı gözaltına aldı. Zanlının üzerinde yapılan aramada ise çeşitli ziynet eşyaları ve para ele geçirildi.

  • Denizli'de 42 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı
    12:08 Denizli'de 42 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı

    Denizli'de hırsızlık suçundan 42 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin hırsızlık suçundan arandığı ve 42 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı belirtildi.


Advertisement