Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Oruç Yasağına Tepki - Son Dakika
Yerel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Oruç Yasağına Tepki

Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (AKTİF SAĞLIK-SEN) Elazığ Şubesi Başkanı Ümit Karataş, İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletlerin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağı nedeniyle uygulanan zulme sessiz kalmaması gerektiğini bildirdi.

30.06.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (AKTİF SAĞLIK-SEN) Elazığ Şubesi Başkanı Ümit Karataş, İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletlerin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağı nedeniyle uygulanan zulme sessiz kalmaması gerektiğini bildirdi.

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanın dünyanın diğer coğrafyalarında Türkiye'deki gibi geçmediğini belirterek, zulüm altındaki Müslümanların ağır baskılar ve saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Çin esareti altındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerinin her ramazan ayında olduğu gibi oruç tuttukları ve ibadet ettikleri için işkencelere maruz bırakıldıklarını ve öldürüldüklerini belirten Karataş, "Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan toprakları dışında da baskı ve zulümlerine devam ediyor. Daha önce basın açıklamalarıyla dile getirmiş olduğumuz Tayland'a kaçmayı başaran 367 Doğu Türkistanlı kardeşimiz oradaki esir kampında tutuluyor. Tayland, Çin'in baskısıyla esir edilen kardeşlerimizi Çin'e iade etmeyi düşünüyor. Hiç bir insan hakkı tanımayan Çin, bu kardeşlerimizi acımadan öldürecektir. Çok geç kalmadan haber alamadığımız 367 Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Türkiye'ye getirilmesi gerekmektedir. Başta Türkiye olmak üzere İslam devletleri ve Birleşmiş Milletler, bu zulme ve katliama sessiz kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Oruç Yasağına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement