Silvan'da Yeniden Ders Başı Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Silvan'da Yeniden Ders Başı Heyecanı

Silvan\'da Yeniden Ders Başı Heyecanı

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde 12 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Silvan İlçesi'nde, yasağın kalmasının ardından mahallelerdeki 10 okulda eğitim göre yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaptı.

20.11.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde 12 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Silvan İlçesi'nde, yasağın kalmasının ardından mahallelerdeki 10 okulda eğitim göre yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaptı. Eğitime başlayan öğrenciler için müfredata uygun, açığı kapatmak için hızlandırılmış program uygulanacak.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nin Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerinde 3-14 Kasım tarihleri arasında, sokaklara kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yasağın sürdüğü dönemde 3 mahallede bulunan Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksek Okulu ile İmam Hatip Erkek Lisesi, İmam Hatip Kız Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Kız Mesleki Teknik Lise, Hasuni Ana Okulu, Fevzi Çakmak Lisesi, Milli Egemenlik İlkokulu, Silvan Ana Okulu, Ziya Gökalp İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 9 bin 600 öğrenci, okullarına gidemedi. Geçen Cumartesi günü yasağın kaldırılmasının ardından öğrenciler okullarına gitmeye başladı.

MYO ÖĞRENCİLERİ, TELAFİ EĞİTİMLERİYLE ARAYI KAPATACAK

Konak Mahallesi'nde bulunan Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan yaklaşık 600 öğrenci, telafi eğitimleriyle, açığı kapatmaya çalışıyor. Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Hevedanlı, 12 gün devam eden yasak süresinde öğrencilerin okula gidemediğini belirterek, "Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Cumartesi ve Pazar günü ile birlikte öğrencilerimiz toplam 14 gün okula gidemedi. Çatışmaların sona ermesi ile hayatın normale döndüğü Silvan ilçemizde eğitim-öğretim devam ediyor. Son yaşanan durumların okulumuza etkilerini minimize etmeye çalıştık. Silvan Meslek Yüksek Okulu yönetimi ve hocalarıyla birlikte görevlerinin başında oldukları gibi, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim görmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz 14 günlük eksikliklerini, telafi eğitimleriyle giderecek. Bunun için hocalarımız ve okul yönetimi olarak hazırlanan bir program dahilinde öğrencilerimize bu eğitimi vermeye çalışacağız" dedi.

"YAŞANILMAYACAK İLÇE ALGISI YARATILIYOR"

Silvan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Orhan Karakoyun da, öğrencilerin kaybettiği sürede almaları gereken eğitimi sağlıklı bir şekilde almalarını sağlayacaklarını ifade etti. Karakoyun yoğunlaştırılmış bir eğitim programıyla eksikliği 4-5 haftalık bir süre içinde gidereceklerini söyledi. Karakoyun, "Şimdi normalde, dışarıdan bakıldığı zaman sanki buranın hiç yaşanılamayacak bir ilçe olduğu algısı yaratılıyor, öyle bir algı var. Fakat işin doğasında bu yok. Şu anda ilçemiz gayet rahat ve güvenlik anlamında her hangi bir sıkıntı yok. Dün geceyi söyleyeyim ben saat 11-12'ye kadar dışarıdaydım, arkadaşlarla sohbetteydim. Öğrencilerimiz dün bir iki öğrenci dışında gelmeyen yoktu. O açıdan bizim bu anlamda da öğrencileri rahatlatacak bir ortam olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM, HIZLANDIRILMIŞ PROGRAM HAZIRLADI

14 gün okuldan uzak kalan ilk ve orta okul ile lise öğrencileri de okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı. İlkokul öğrencilerini çoğu velileri ile okula gelirken, okul çıkışında da velileri tarafından karşılandığı görüldü. Silah ve patlama seslerinin bir daha yaşanmasını istemeyen öğrenciler, yeniden okula geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de kendilerine bağlı ilk, orta ve liselerde okuyan öğrencilerin, sokağa çıkma yasağı nedeniyle okula verilen arayı, müfredata uygun, hızlandırılmış bir programla kapatacaklarını söyledi. Programın hazırlandığını belirten milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren programın uygulanmaya başlayacağını aktardı.

VALİLİK: VATANDAŞLARIMIZIN ZARARLARI KARŞILANMAYA BAŞLANDI

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde vatandaşların zararlarının karşılanmaya başlandığını açıkladı. Açıklamada, "Silvan İlçesi'nin Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından kazılan hendeklerin kapatılması sırasında meydana gelen çatışmalar ve hendeklerin çevresine tuzaklanan patlayıcıların patlaması sonucu çevrede bulunan vatandaşlarımıza ait evlerde ve iş yerlerinde maddi hasar meydana gelmiş, patlamalar sonucu içme suyu şebekesi ve elektrik hatlarında hasar meydana gelmişti. Yapılan saldırılar sonucunda Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bulunan 24 adet elektrik trafosu da zarar görmüştü. Bu sebeplerden dolayı söz konusu mahallelerin büyük bir bölümüne belirli bir süre içme suyu ve elektrik verilememişti" denildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerince huzur ortamanın tekrar tesis edilmesi neticesinde halkın karşı karşıya kaldığı sorunların bir an önce giderilmesi amacıyla gerekli onarım çalışmalarına vakit geçirilmeden başandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından 14.11.2015 günü 6 adet, 15.11.2015 günü 11 adet, 16.11.2015 günü 4 adet olmak üzere toplam 21 adet elektrik trafosunun onarımının tamamlanması sağlanmıştır.Bu çalışmalar sonucunda 3 mahallemizin tamamına elektrik ve DİSKİ tarafından da içme suyunun verilmesi sağlanmıştır. Evleri ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımızın, zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla zarar tespit komisyonları çalışmalarına başlamıştır. İlk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine tahsis edilen 300 bin TL. ödenekten, evleri hafif hasar gören 81 vatandaşımıza 180 bin TL. ödeme yapılmıştır. Bunun yanı sıra Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından, temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla, bu mahallelerde yaşayan 697 vatandaşımıza 174 bin 250 TL para yardımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi adına her türlü çalışmaya titizlikle devam edilecektir." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan'da Yeniden Ders Başı Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü
    10:55 Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü

    Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu yollarda çalışmalarını sürdürdü. Muş'ta 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için çalışma başlatan ekipler, Çavuştepe mevkisinde kar kalınlığının 7 metreye ulaştığı zorlu bir bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise ekipler, 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen üs bölgelerinin yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama
    10:53 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi ile onlara yardım eden 1 kişi tutuklandı. Şüpheliler, kuyumcudan çok sayıda ziynet eşyası çaldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul'a kaçtığını tespit etti ve eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çalınan eşyalar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından tutuklandı.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.


Advertisement