Gaz Bombası Okulun Bahçesine Düştü, Çocuklar Hastanelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Gaz Bombası Okulun Bahçesine Düştü, Çocuklar Hastanelik Oldu

Gaz Bombası Okulun Bahçesine Düştü, Çocuklar Hastanelik Oldu

Şırnak Silopi'de, iddiaya göre öğrenciler okul yakınında bulunan adliye binası önündeki polisleri taşladı, polis gaz bombasıyla karşılık verdi.

21.04.2014 16:32  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu'nda, bugün öğlen saatlerinde okuldan çıkan öğrencilerden bir kaçı iddiaya göre, okul yakınında bulunan adliye binası önündeki polisleri taşladı. Atılan taşlardan birinin isabet edip başından yaraladığı polis memuru gaz bombasıyla karşılık verince ortalık, bir anda gaz bulutlarıyla doldu.

12 ÖĞRENCİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Çevre esnafı da gazdan etkilenirken, polisin attığı 2 adet gaz bombası, okulun bahçesine düştü. 5 ve 6'ncı sınıf öğrencisi 12 öğrenci baygınlık geçirerek fenalaştı. Fenalık geçiren öğrenciler çevredekilerin yardımıyla Silopi Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı. Durumu iyi olan 3 öğrenci ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, diğer öğrencilere serum takıldığı belirtildi.

HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ TEPKİ GÖSTERDİ

Öğrencilerin taşlaması sonucu kafasına taş isabet eden polis memuru da aynı hastanenin acil servisine getirilerek tedavi edildi.



"ÇOCUĞA NE OLURSA OLSUN GAZ BOMBASI ATILMAZ"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve BDP Silopi İlçe örgütü yöneticileri, hastaneye gelerek öğrencilerin durumuna ilişkin hastane yetkililerden bilgi aldı. Hastanede yaralı polis memurunu da ziyaret eden Sarıyıldız, yaşanan duruma tepki gösterdi. Hastanenin acil servisi önünde basın açıklaması yapan Sarıyıldız, yaşananları detaylarıyla anlatarak, "Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu'nda okuyan 12 çocuk, polisin okul bahçesine ve sınıflara kadar gaz bombası atması sonucu fenalık geçirerek hastaneye kaldırılmış durumda. 23 Nisan Çocuk Bayramı deniliyor, Kürt çocuklarına gaz bombası reva görülüyor. Kimse devletin bu pratiklerinden sonra bizden iyimser olmamızı beklemesin. Bu tür olaylar, bölge insanının devlete olan yaklaşımını belirliyor. Sebebi ne olursa olsun, okullardaki 10-12 yaşlarındaki çocuklara gaz bombası atılmaz. Kimse de bu yaştaki çocukların polise zarar verdiği gerekçesi ve ideasıyla karşımıza çıkmasın. Böyle bir durumun olması mümkün değildir. Başta Şırnak Valisi olmak üzere tüm mülki amirlerini göreve çağırıyorum. Yaşanan bu olayla ilgili polisler hakkında derhal gereken işlemleri yapmaya çağırıyorum. Bölgedeki kolluk kuvvetlerinin görevi halkı korumak iken, yurttaşlarımıza düşmanca bir yaklaşım sergiliyorlar. Derhal soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

"AİLELER ARTIK ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEK İSTEMİYOR"

Gaz bombasından etkilenen çocukların aileleriyle görüşen Sarıyıldız, Aileler artık çocuklarını okula göndermek istemiyor. Zaten mevcut eğitim zihniyetine ve diline bir tepki var. Bir de bu tür pratikler de eklenince hiç kimse çocuğunu okula göndermek istemeyecektir diye konuştu. Çocuklarının fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını duyan öğrenci velileri de hastaneye akın ederek kendi çocuğunu aradı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaz Bombası Okulun Bahçesine Düştü, Çocuklar Hastanelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • OSMAN: POLİSİ NEDEN TAŞLIYORSUNUZ ARKADAŞIM SİZİN AMACINIZ NE DERDİNİZ NE ? AH BAŞBAKANIM AH COK YÜZ VERDİN SEN BUNLARA YAPMA YANLIŞ YOLDASIN. 21 12 Yanıtla
  • EŞSİZ ASENA: YILANIN BAŞI KÜÇÜKKEN EZİLİR ATALARIMIZ BOŞUNA DEMEMİŞLER. BUNLARINDA BAŞLARININ EZİLME ZAMANI GELDİDE GEÇİYOR. 10 11 Yanıtla
  • baybars: göndermeyin lan, dağa gönderin.. zaten size yakışan en güzel meslek teröristlik... 10 7 Yanıtla
  • OKAN61: Çok söylenecek söz varda söylemeye değmez bu Ülke iç savaş dışında düzelmez içimizdeki hainleri temizlemeden düzelmez.İdam gelmeden düzelmez..Hem Pkk ile hemde sempatizanlarınla mücadele etmeden düzelmez( hep hükümetler sadece pkk ile mücadele etti pkk sempatizanlarınla etmediler) cezaevleri sayısı arttırılmadan düzelmez, Şiddet cezaları arttırılmadan düzelmez..Bunlar olsun Bakalım birinin sesi cıkarmı. 10 6 Yanıtla OKAN61: Krdistan denen boş adam esas bizim senin gibi Ermenilerle işimiz yok. 0 0 kürdistan dilinizi alıştırın: bizim türklerle hiçbir zaman pıoblemimiz olmadı kendini türk zaneden devşirmelerle oldu ahada bitane daha kendini ördek sanan kaz yavrusu sen git rum miliyetçiliği yap hadi canım 0 0
  • HAKKARİLİ: YORUM YAPAN ADAMLAR BENİ GÜLDÜRÜYORSUNUZ :)) MADEM BU KADAR PKKDAN RAHATSIZSINIZ NE DİYE BAŞBAKANIZ PKK İLE MASADA SİZ BUNU BİLDİĞİNİZ HALDE OY VERİYORSUNUZ YA :)) ALIŞTIRIN KENDİNİZİ APO EMİR VERİYOR BAŞBAKAN YAPIYOR ALIŞSSANIZ İYİ OLACAK 6 10 Yanıtla tek kullanımlık ilaç: topla tüfekle çözülmeğe çalışdı ama çözülemedi. Zaman sonra bazı durumlar sorgulandı. Kürtçe konuşanlara hain damgası basılırken şimdi kanalları rahatça yayın yapılıyor. bölücübaşıyla müzakere yapılması o adamın kıymetli olduğunu göstermiyor. o adam kendisinin dev aynasında görüyor belli. Alkol hastalıklara tedavi olabilir ama onun pisliği yoktur; baş tacıdır manasında değildir. bölücü her zaman bölücüdür. pis her zaman pistir. necis her zaman necistir! anlayana 0 0 KEMAL: Tek Kullanımlık ilaç senin dediğine katılmıyorum ben pkk ile müzarekere ederek kürtleride bu yönde teşfik etmiş oluyorsunuz görmüyormusunuz akpdeki çoğu ilçe il bdpye geçmiş durumda doğu güneydoğuda geçin bunları Türkiyede terör sorunu var ve adamlar ülkeyi istiyor ya savaşacaksın yada ülkeyi vereceksin birtane Türk bırakmıcaklar başka seçenek yok 0 0
  • amedli: çocuklara yönelik şiddet dünyada yasaklanmıştır. 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement