Silopi'de Nöbet Kulübesine Bombalı Saldırı: 1 Asker Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Nöbet Kulübesine Bombalı Saldırı: 1 Asker Şehit Oldu

Silopi\'de Nöbet Kulübesine Bombalı Saldırı: 1 Asker Şehit Oldu

PKK, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla saldırı düzenledi. Nöbet kulübesinde nöbet tutan 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

04.08.2015 16:18  Güncelleme: 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında nöbet kulubesinde nöbet tutan 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

EL YAPIMI BOMBA ATTILAR

İlçe merkezinde bulunan 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bahçesindeki nöbet kulubesine bugün saat 15.30 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. 2 askerin nöbet tuttuğu kulübeye yönelik saldırıda el yapımı parça tesirli bombanın patlaması üzerine kulübede nöbet tutan 2 asker yaralandı.

AĞIR YARALI ASKER KURTARILAMADI

Bombalı saldırı sonrası saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralı 2 asker helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kaçan saldırganların yakalanması amacıyla bölgede çalışma başlatıldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI: SALDIRI ROKETLE YAPILDI

Genelkurmay Başkanlığı da olayla ilgili bir açıklama yaparak Silopi'deki kışlaya bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırınını roketle yapıldığını, bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün saat 15.00'te Şırnak Silopi'de 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası nöbet kulübesine, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ile silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Saldırı sonucu nöbet kulübesindeki bir erin helikopter ile tahliye edildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olduğu, bir erin ise yaralandığı belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

8 PKK'LI TESLİM OLDU

Bu arada Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 04 Ağustos 2015'te, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 8 örgüt mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, "21 Mart 2013 ile 04 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 824 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Nöbet Kulübesine Bombalı Saldırı: 1 Asker Şehit Oldu - Son Dakika

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.


Advertisement