Çatışmalarda YGS Kitapları Yanan Genç Kıza Göz Yaşartan Destek - Son Dakika
Güncel

Çatışmalarda YGS Kitapları Yanan Genç Kıza Göz Yaşartan Destek

Çatışmalarda YGS Kitapları Yanan Genç Kıza Göz Yaşartan Destek

Şırnak Silopi'de yaşanan çatışmalarda evleriyle birlikte YGS kitapları da yanan Hacar Kaplan'a kendisi gibi YGS'ye hazırlanan Adem Çakmakçı destek çıktı.

14.02.2016 13:15  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalarda evleriyle birlikte YGS kitapları da yanan Hacar Kaplan'a kendisi gibi YGS'ye hazırlanan Adem Çakmakçı destek çıktı. Hayırsever genç Adem Çakmakçı, hem Hacer Kaplan hem de, Hacer gibi kitabı olmayan bir çok gence YGS'ye hazırlık kitapları dağıttı.

KİTAPLARI YANGINDAN YANDI

Silopi'de 14 Aralık 2015 ile 19 Ocak 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar sırasında evleri tamamen yanan Kaplan Ailesi maddi, manevi büyük bir mağduriyet yaşadı. 6 çocuğuyla birlikte yaşadığı evi yanan Ahmet Kaplan'ın 18 adet küçükbaş hayvanı da telef oldu. Ağabeyi Ahmet Kaplan ile birlikte yaşayan ve YGS'ye hazırlanan Hacer Kaplan'ın bütün kitapları da yıkım ve yangında yandı.

"UMARIM HEP BERABER BAŞARIRIZ"

Bunu duyan hayırsever genç Adem Çakmakçı, kendisi gibi YGS'ye hazırlanan Hacer Kaplan'a gerekli tüm kitapları hediye etti. Mahallede üniversiteye hazırlanan tüm gençlerin YGS hazırlık kitaplarını karşılayan Adem Çakmakçı, "Sokağa çıkma yasağı sırasında bir çok komşumuzun evi yandı, maddi manevi mağduriyet yaşadılar. Hacer Kaplan'ı çok iyi anlıyorum. Ben de YGS'ye hazırlanıyorum. Ben ve Hacer gibi YGS'ye hazırlanan komşularımıza hazırlık kitapları desteğinde bulunduğum için mutluyum. Umarım hep beraber YGS'de başarı elde ederiz" dedi.

"BU PSİKOLOJİ İLE NASIL ÇALIŞACAĞIM BİLMİYORUM"

Kitaplarına kavuşan Hacer Kaplan da, Adem Çakmakçı'ya teşekkür ederek, "Üniversiteyi kazanmak için YGS'ye hazırlanıyordum. Gece gündüz çalışıyordum. Kitaplarım yandı. Şu anda bu psikoloji ile nasıl çalışacağımı da bilmiyorum. Sürekli havan topları geliyordu üzerimize. Yine kitap sevinci yaşadım. Umutlarımı kaybettiğim anda yeniden kitaplarıma kavuştum. Umutlarım yeniden yeşerdi" diye konuştu.

Öte yandan hayırsever vatandaşlardan Selim Taşkın da ihtiyaç sahibi vatandaşlara battaniye yardımında bulundu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatışmalarda YGS Kitapları Yanan Genç Kıza Göz Yaşartan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • xll: tek sorumlusu pkk ve yandasları ya sevin yada bu vatanı terk edin 17 6 Yanıtla
  • TURK: bu genç gibi daha binlercesi var bunun tek sorumlusu akp dir 9 14 Yanıtla Elazığlı: Hadi len.teröristin hic günahı yok demi.sen ve senin gibiler yuzunden bu hale geldik.begenmeyen gitsinn kobanisine 9 2
  • ninovali: 1000 yıllık kardeşlik söylemi kocaman bir yalanmış 4 18 Yanıtla

Advertisement