Silifke'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı

Silifke\'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı

Hayırsever Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan tarafından Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde yaptırılan Mustafa Özcan İlkokulu’nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

24.09.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırsever Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan tarafından Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde yaptırılan Mustafa Özcan İlkokulu'nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Kaymakamı Fatih Damatla, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Hayırsever Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve eşi, Silifke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Belediye Garaj Amiri Mustafa Güler, Taşucu Yurt Müdürü Mustafa Kemal Karataş, oda ve dernek başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Fatih Damatlar, "Hayatta eğitim ve öğretim kadar güzel bir şey yoktur. İlim, bilim, eğitim bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu bir zenginliktir. Bu uğurda bütün birikimlerini eğitim ve öğretime adayarak, gelecek nesillere örnek bir davranış sergileyen Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve eşine ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli hocam ve eşi sayesinde birçok gencimiz öğretmen, bilim adamı, avukat, hakim, doktor olup bu sıralardan gidecektir. Emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum" dedi.

"HERKES BİR EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ OLMALIDIR"

"Kalkınmanın temeli eğitimden geçmektedir" diyen emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan, "Eğitim, aynı zamanda ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Milli ve manevi değerlerle beslenen genç nesillerin yetişmesi için eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, bizlere ülkenin gelişim düzeyini yükseltmek için muasır medeniyetler seviyesini işaret etmiştir. Muasır medeniyetler seviyesini yakalamak ise, eğitim neferlerinin üstün gayretleri ile mümkündür. Okullarımızda eğitim-öğretimin yanında, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesi de bir o kadar önemlidir. En iyi yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bir eğitimci olarak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olması temennisi ile yeni okulumuzun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, "Yeni bir eğitim ve öğretim yılına adım atmanın sevincini yaşarken, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Sayın Profesör Dr. Mustafa Özcan'ın katkılarıyla hizmete sunduğumuz Mustafa Özcan ilkokulunun açılış törenini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Silifke'de 103 okulda 1515 öğretmenle toplam 21.516 öğrenci eğitim görmektedir. Derslik başına ilköğretim okullarında 20, Ortaöğretim okullarında ise 26 öğrenci düşmekte olup, bu oranın ilçemizdeki okullarda kaliteli eğitimin oluşmasında çok büyük rol oynayacağı aşikardır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla ilçemizde gerek bakanlık ile gerekse hayırsever katkılarıyla yeni okullarımız ve dersliklerimiz yapılarak hizmete sunulmuştur. Adeta dişinden tırnağından arttırarak bugün açılışını yapacağımız 12 derslikli Mustafa Özcan ilkokulunun yapılmasında çok büyük katkıları olan Prof. Dr. Mustafa Özcan'a eğitim camiası ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN TURGUT'TAN MUSTAFA ÖZCAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeler. Değerli öğretmenlerimiz de, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Başöğretmenimiz Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda, O'nun ilke ve inkılaplarının ışığında yetiştirmenin onurunu yaşıyorlar. Silifke'nin eğitim ve öğretimde ki başarı çıtası her geçen gün yükselirken, değerli hocam Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve eşi emekli öğretmen, bütün birikimlerini, Taşucu'nda bir ilköğretim okulu yaptırmak için harcadılar.

Son derece mutluluk veren, bizim için anlamlı ve değerli olan bu yaklaşım sonrasında bugün sizlerin ve tüm kamuoyunun huzurunda değerli hocamızın adını taşıyacak ve Taşucu'nda eğitime katkı sunacak, Prof. Dr. Mustafa Özcan İlkokulu'nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Değerli Prof. Dr. Mustafa Özcan hocamız, sadece okul yaptırmıyor, tüm hayatı boyunca sergilediği gibi bu ülkenin geleceğine, eğitimine, çocukların ve çocuklarımızın yetişmesine çok anlamlı bir katkı sunuyor. Ben hakikaten ve gerçekten çok anlamlı olan bu bağış nedeniyle değerli hocamıza çok teşekkür ediyorum. Emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Prof. Dr. Mustafa Özcan'a teşekkür plaketi ve çiçek armağan etti. Daha sonra halk oyunları ekibi başarılı bir folklor gösterisi sunarak, okulun açılış kurdelesi kesildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Mustafa Özcan İlkokulu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement