Silifke'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı - Son Dakika
Güncel

Silifke'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı

Silifke\'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Sarıaydın Mahalle Muhtarı Abdulmuttalip Gündüz tarafından bu yıl birincisi düzenlenen buluşma ve kaynaşma gününde 5 bin kişi kazanlarla şehitler için yemek yaptı.

24.08.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sarıaydın Mahalle Muhtarı Abdulmuttalip Gündüz tarafından bu yıl birincisi düzenlenen buluşma ve kaynaşma gününde 5 bin kişi kazanlarla şehitler için yemek yaptı.

Bu yıl birincisi düzenlenen Sarıaydın Buluşma ve Kaynaşma Günü'nde 5 bin kişi için yemek yapılırken şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Buluşma ve kaynaşma gününde teröre lanet okundu. 5 bin kişi yemek sonrası el açarak terörün bitmesi için dua etti.

Düzenlenen buluşma ve kaynaşma gününe; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı İsa Güler, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Muhtarlık İşlerinden Sorumlu Daire Başkanı Erkan Arıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Koordinatörü Atilla Erden katıldı.

"ŞEHİTLERİMİZİ UNUTAMAYIZ İÇİMİZ KANIYOR"

Sarıaydın Mahalle Muhtarı Abdulmuttalip Gündüz düzenlenen günle şehitleri unutmadıklarını, içlerinin kan ağladığını belirtti. Her gün artan terör olayı nedeniyle gelen şehit haberlerinin kendilerini üzdüğünü belirten Muhtar Gündüz bir an önce terör olaylarının bitmesini temenni etti. Gündüz, düzenlenen etkinliğin her yıl geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Sarıaydın Mahallemiz, Mersin ili Silifke ilçesine bağlı, Toroslar'ın eteğine Yörüklerce kurulmuş yaklaşık 700 yıl tarihi geçmişi olan bir yaşam merkezidir. Mahallemiz 850 hane olup nüfusu kış aylarında bin 500 yaz aylarında ise yaklaşık 3 bin kişiye ulaşmaktadır. Ülkemizin ikinci büyük kanyonu köyümüz sınırlarından başlamakta ve köyümüzden geçerek Erdemli ilçesi Lamas Mahallesi'nde bitmektedir. Son yıllarda Kanyon boyunca, Adana ve Mersin illeri; Silifke ve Erdemli ilçelerinden gelen misafirler, gruplar halinde yürüyüş yapmaktadır ve her geçen gün ziyaretçi sayısı artmaktadır. Mahallemizde doğal soğuk hava depoları olup yazın Mart ve Eylül ayları arasında dinlenmeye alınan limonun paketlenmesi ve Ekim ve Mart ayına kadar Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Mersin, Antalya, Muğla illerimizden gelen nar dinlenmeye alınıp paketlenmesi yapılmaktadır. İnsanlarımızın geçim kaynağı tarım ürünleri olup hububat, sebze, meyve, narenciye ve küçükbaş hayvan yetiştiriliciliği yapmaktadırlar" dedi.

"OLUŞTURACAĞIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZLE YARINLARIMIZI AYDINLATMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Düzenlenen etkinliğin birlik ve beraberliği de sağlayacağını belirten Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Her bastığımız toprakta her toprağa basışımızda onları şehitlerimizi ve ecdatlarımızı hissetmemiz gerekir. 'Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' diyerek Mehmet Akif Ersoy'un bu mısralarından ilham almak ve bastığımız her karış toprakta aziz ecdadımızı ve şehitlerimizi hissetmek ve onları ilham almak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. O zaman dün olduğu gibi bu toprakları bize çok görenlere ve bugün de nasıl kardeş kavgası çıkarmak isteyenler Anadolu coğrafyasını bölmek ve parçalamak isteyen varsa dün olduğu gibi aziz şehitlerimiz ve ecdadımız nasıl cevap verdiyseler biz de bugün onlardan aldığımız ilham ve güçle birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya hissettirmek ve tüm dünyaya bu güzel fotoğrafı vermek ve onların bu heveslerinin boş olduğunu anlatmak zorundayız. Eğer bir olamazsak beraber olamasak farklılıklarımızı zenginlik olarak göremezsek bazılarını oyununa gelir birbirimize düşer birbirimize darılır küsersek bize bu Anadolu coğrafyasını çok görenlerin hain emellerine hizmet etmiş oluruz. Demek istiyorum ki Mevlana'nın dediği gibi küsmek ve darılmak için bahaneler arayacağımız yerine sevmek ve sevilmek için çareler aramalıyız. Yan yana gelmeliyiz. Omuz omuza vermeliyiz. Hacı Bektaş'ın dediği gibi bir olmalıyız iri olmalıyız diri olmalıyız ve yeniden oluşturacağımız birlik ve beraberliğimizle yarınlarımızı aydınlatmak için çalışmalıyız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Lamas Kanyonu gezilirken daha sonra buluşma ve kaynaşma günü verilen yemekle son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silifke'de 5 Bin Kişi Şehitler İçin Kazanlarla Yemek Yaptı - Son Dakika

  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı
    22:49 Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı

    Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, 2021'de hayatını kaybeden seramik sanatçısı Melike Abasıyanık Kurtiç'in 'Bir Denizkestanesinin Anıları' isimli sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergide, Abasıyanık'ın seramikleri, denizkestaneleri, yosun perdeleri, pirinç kağıtları ve gel-git fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 19 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:48 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, saat 21.43'te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:45 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı
    22:43 Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı

    Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında, aranması bulunan 2 şahıs yakalandı. Ayrıca, alkollü araç kullanan 13 sürücüye toplamda 153 bin 710 lira ceza kesildi. Uygulama kapsamında yapılan trafik kontrollerinde ise 125 araç sorgulandı ve 2 araç trafikten men edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda 3 tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kesici ve delici alet ile tabancalara ait fişek ve 14 adet sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü.

  • Muğla'da firari hükümlü yakalandı
    22:34 Muğla'da firari hükümlü yakalandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü E.S., Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. E.S., işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı
    22:34 Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı

    Yalova'nın Termal ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma devam ederken, yangına sebep olduğu iddia edilen E.K. isimli kişi ormanlık alanda saklanırken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının ifadesinde yangının ısınmak amacıyla yaktığı ateşten çıktığını söylediği öğrenildi. E.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.


Advertisement