Silah Seslerinin Sabaha Kadar Dinmediği Yüksekova'dan İlk Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Silah Seslerinin Sabaha Kadar Dinmediği Yüksekova'dan İlk Görüntüler

Silah Seslerinin Sabaha Kadar Dinmediği Yüksekova\'dan İlk Görüntüler

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yükseova'da dün gece yaşanan çatışmalar sırasında yaşanan dehşet gün ışıyınca ortaya çıktı.

27.08.2015 11:18  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında sokak aralarında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü. Silah sesleri sabah kesildi. Gece yaşanan olayların ardından yaşanan vahşet gün ışıyınca ortaya çıktı.

ÇATIŞMALARIN İZLERİ GÜN IŞIYINCA ORTAYA ÇIKTI

Yüksekova'da gece yaşanan çatışmalar gün ışıyınca kesildi. Sabah silah seslerinin duyulmadığı ilçede halk çatışmaların izlerini silmeye çalışıyor. Çatışmalar sonrası ortaya çıkan görüntülerde evlerin duvarlarının delindiği ve kullanılmaz hale geldiği görülüyor.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI DİNLEMEDİLER

Hakkari Valiliği çıkan olaylar nedeniyle Yüksekova İlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan etti. Yasağın hemen ardından ilçenin Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, bir çok kişi yasağa uymayarak sokaklara çıktı.


TENCERE VE TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTILAR

Ellerindeki tava, tencere kapaklarını birbirine vurarak sokaklarda protesto gösterisi yapan gruplara güvenlik güçleri sık sık müdahalede bulundu. İlçenin çeşitli mahallelerinde terör örgütü PKK yandaşları, zırhlı araçlarla devriye gezen polis ekiplerine barikat kurup taş atarken, güvenlik güçleri de basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.


SİLAH SESLERİ SABAH KARŞI KESİLDİ

Yüksekova'nın çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalar nedeniyle gece boyu aralıklarla duyulan silah sesleri sabah saat 07.30 sıralarında kesildi.


HDP'Lİ ZEYDAN; 3 ÖLÜ VAR

Yüksekova'da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre ilçede gece boyu süren çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Zeydan şunları söyledi:

"Yüksekova'da dün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin eski Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmada bize gelen bilgilere göre 10 sivil insanın yaralandığını ve bu yaralılardan 3'ünün yaşamını yitirdiği yönünde. Bu yaralıları almak için bölgeye ambulansların geliş gidişlerine de izin verilmedi. Vatandaşlar yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istiyor. Ama güvenlik güçleri buna da izin vermiyor. Bizler de bir milletvekili olarak o bölgeye giremiyoruz. Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılmış durumda"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silah Seslerinin Sabaha Kadar Dinmediği Yüksekova'dan İlk Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • Kürt kizi: Koltuk sevdasına fakir aile çocuklarını feda eden bir zihniyet seni başkan yaptirmayacagiz savaşta yaptormayacagiz 66 52 Yanıtla
  • BİRAZ SAYGI: her halk kendi kendini yönetme hakkına sahiptir,çoğu kürt vatandaş-şehir kendi kendini yönetme hakkına sahiptir,türklerin veya başka istemediği bir devlet tarafından yönetilmek istemez,ukranya-rusyadaki şehirler gibi,devleti,kendinizi zorla sevindiremezsiniz buna bölücülük diyemezsiniz ,ulus-devlet bu zamanda çağ dışıdır 3 77 Yanıtla
  • ali: tamamen yakın yıkın devlet bu hainlerlemi uğraşcak.hepsıde devlet düsmanı 55 18 Yanıtla
  • CİHANGİR: Sakın Barış kelimelerine inanmayın bunlar insanı ısırırlar sonrada dişlerinin kirasını isterler...pkk SENİN ALLAHIN YOK. KİTABIN YOK. PEYGAMBERİN YOK.KUTSAL BİR DEĞERİN YOK. SEN NASIL ZAFER ALACAKSIN ...... 52 5 Yanıtla
  • KÜRT ÇOCUĞU: bunların sebebi devlet tır ama biz başımızı o devlette eğdırmiyecegiz 31 23 Yanıtla
  • ROJ: Az kaldı az 45 6 Yanıtla
  • esat türk: yataklık yapanların yatakları boyle dagıtılır ekmeksız kopekler 34 7 Yanıtla
  • yineaynı: niye komple bombalanmıyor 26 13 Yanıtla
  • zollu: beter olursunuz İNŞALLAH 37 2 Yanıtla
  • üzgün: klavye kahramanları insanlar ölüyor yazık tepkinizi koyun fitne yaratmayın 23 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement