Siirtliler "Narlı Künefe"Yi Sevdi - Son Dakika
Güncel

Siirtliler "Narlı Künefe"Yi Sevdi

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçesinde yetiştirilen ve kabuğunun özelliği sayesinde 8 ay saklanabilen Zivzik narı ile hazırlanan künefe beğenildi.

28.03.2017 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçesinde yetiştirilen ve kabuğunun özelliği sayesinde 8 ay saklanabilen Zivzik narı ile hazırlanan künefe beğenildi.

Siirt'te künefecilik yapan Samet Bükey ve Hüseyin Buğ, Şirvan ve Pervari ilçesinde 12 köyde yetiştirilen ve kabuğu nedeniyle 8 ay dayanabilen Zivzik narını künefe için de kullandı.

İşletme sahibi Samet Bükey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zivzik narını künefede kullanarak değişik bir lezzet elde etmek istediklerini söyledi.

Narlı künefeyi önce kendilerinin tattığını ifade eden Bükey, "Tadı önce ekşi geldi ama sonra beğendik ve müşterilerimize sunmaya başladık. Müşterilerimiz bu lezzeti çok güzel bulduklarını söylediler. Gelen müşterilerimize de narlı künefeyi tavsiye ediyoruz." dedi.

İşletmenin 16 yıllık künefe ustası Mahmut Büdüş de yeni bir şey denemek istediklerini ve nardan künefe yapma kararı aldıklarını anlattı.

Narlı künefenin yapımı hakkında bilgi veren Büdüş, şöyle konuştu:

"Künefeyi hazırlarken önce tereyağı ile tabaklarımızı yağlıyoruz. Kadayıfımızı kullandıktan sonra peynir ekliyoruz ve ardından Zivzik narını kullanıyoruz. Değişik ve güzel bir tat ortaya çıkarıyoruz. Tereyağı, un, şerbet, kadayıf ve Zivzik narının buluşması güzel bir lezzet katıyor."

Müşterilerden Mustafa Oğuzhan Kaya ise narlı künefeyi beğendiğini aktardı.

Kaya, "Değişik bir tat. Daha yumuşak, hafif ve besleyici olduğunu düşünüyorum. Ben vakit buldukça tüketmeye çalışıyorum. Tüm halkımızın bunu denemesini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirtliler 'Narlı Künefe'Yi Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement