Siirt Üniversitesi'nden Proje Atağı - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi'nden Proje Atağı

Siirt Üniversitesi\'nden Proje Atağı

Siirt Üniversitesi proje yönetim ofisi tarafından hazırlanan projeler Siirt'in ekonomik ve sosyal hayatına renk katıyor.

28.08.2014 11:52  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak ve açılan hibe programına portföy oluşturmak amacıyla üniversitemiz proje yönetim ofisi tarafından hazırlanan "Kayıtsız Kalmayın" projesi ile İl düzeyindeki kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, kayıt dışı istihdamın azaltılması, çalışanların sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirilmesi, öğrencilerin ve gençlerin çalışma hayatının başında iken sahip oldukları hakların farkında olmaları, firmaların daha tutarlı ve sistemli çalışmalarının desteklenmesi gibi alanlarda iyileştirme ve farkındalık oluşturmak hedeflenirken, "Mesleki İstihdam Atölyesi" projesi ile Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulacak atölyelerde işsiz olan 100 gence doğal gaz tesisatçılığı ve asansör onarım ve bakımı konularında eğitimler verilecek. Ayrıca eğitime katılan kursiyerlere bu eğitimlerin yanında kişisel gelişim ve girişimcilik üzerine de bilgiler verilecek olup ayrıca günlük harcırah ve kırtasiye yardımı da yapılacak.

YEDİ RENK PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Yedi Renk" projesi ile 7 ayrı faaliyet dalı planlanmış olup proje 2015 haziran ayında sonuçlanacak. Bu projede gençlik sorunlarının araştırılması, 100.Yılda 100 kişi ile Çanakkale Zaferi Törenlerine katılım, Gençler için resim, ebru ve fotoğrafçılık eğitimleri, sağlıklı yaşamı teşvik etme üzerine çalışmalar, eğitim öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi, bilgisayar programı yazılımcısı yetiştirme ve web tasarım atölyesinde tasarım eğitimlerinin verilmesi, kitap toplama ve ağaç dikme kampanyaları gibi faaliyetler yer alıyor.

"İstihdam Atölyesi" projesi ile Siirt-Şırnak- Mardin ve Batman üniversitelerinin uzaktan eğitim faaliyetleri için bilgi işlem ağlarının kurulması, Siirt'te çağrı merkezi operatörü yetiştirme, aktif işgücü piyasası analizi ve mesleki rehberlik faaliyetleri yapılacaktır. Bu projenin ile ilimizde ve söz konusu dört şehirde istihdamın artırılması, mesleki rehberlik faaliyetleri ve çeşitli bilişim altyapılarının kurulması amaçlanıyor.

2014 Haziranında sonuçlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafında desteklenen "Hayatım Spor, Sporum Hayattır" projesi ile 14-18 yaş arası 500 genç 50'şer kişilik gruplar halinde 10 ayrı spor dalına yönlendirildi. Futbol, atletizm, basketbol, judo, tekvando, güreş, badminton, masa tenisi, voleybol ve satranç alanlarında 12 ay boyunca çeşitli eğitimler verildi. Proje faaliyetlerine katılan tüm öğrencilerin sportif amaçlı giyim ve malzeme ihtiyaçları proje tarafından karşılandı. Bu faaliyetlerle gerek bireysel gerekse takım olarak ulusal, bölgesel ve yerel dalda önemli başarılar ve dereceler elde edildi. Faaliyetler süresince katılımcı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla 10 ay içinde 10 ayrı kişisel gelişim semineri düzenlendi ve proje katılımcılarının motivasyonlarının ve kişisel gelişimlerinin artırılması sağlandı.

"ÜNİVERSİTEMİZ PROJE FAALİYETLERİNE ÇOK ÖNEM VERMEKTEDİR"

Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman; "Projeler hem sosyal, hem ekonomik olarak çok önemli amaçlara hizmet etmektedir. Gerek ekonomik hayatın daha sağlıklı yürütülmesi, gerek yatırım alt yapılarının oluşturulması, gerek sosyal hayatın daha da kaliteli hale getirilmesi amacıyla üniversitemiz proje faaliyetlerine çok önem vermektedir ve bu amaçla üniversitemiz bünyesinde bir Proje Yönetim Ofisi Koordinatörlüğü oluşturulmuştur. AB hibe programları, uluslararası kuruluşların, ulusal ve uluslararası vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının, bakanlıkların çağrıları üniversitemiz tarafından dikkatle takip edilmekte ve ilimize katkısı olacak her faaliyet için projeler hazırlanarak ilgili makamlara sunulmaktadır. Bu projeler yatırımı destekleyen çeşitli alt yapı projeleri olabildiği gibi; sosyal amaçlı projeler de olabilmekte, risk grubu tabir edilen kesimlere ulaşılmakta ve proje çerçevesinde sosyal farkındalık oluşturan faaliyetler tertip edilmektedir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi'nden Proje Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement