Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden 'Su' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden 'Su' Eylemi

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden \'Su\' Eylemi

Siirt Üniversitesi kampüsunda bulunan yurtta kalan öğrenciler, suların akmadığı ve kantinde fahiş fiyatla su satışı yapıldığını gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

23.09.2014 01:28  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesi kampüsunda bulunan yurtta kalan öğrenciler, suların akmadığı ve kantinde fahiş fiyatla su satışı yapıldığını gerekçesiyle Siirt- Kurtalan karayolunu ulaşıma kapatım oturma eylemi yaptı.

Siirt Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında eğitim gören ve kampüs içindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı erkek öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 200 öğrenci, su eylemi yaptı. Günlerdir suların akmadığını belirten öğrenciler, içmeye su bulamadıklarını ve banyo yapamadıklarını, ayrıca kantinde fahiş fiyatla su satıldığını öne sürdüler. Üniversite önünden geçen Siirt-Kurtalan karayoluna çıkan öğrenciler burada yolu ulaşıma kapatıp oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin eylemi nedeniyle karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, eylem yerine gelerek öğrencilerle görüştü. Erman, "Sorun üniversiteden kaynaklanmıyor. Yurt-Kur'dan kaynaklanıyor. Bir su borusu patlamış ve bugün onarıldı. Bir iki saat içinde su verilecek" diyerek öğrencileri eylemlerinden vazgeçirmeye çalıştı.

Öğrenciler adına konuşan Fatih Tutulan, "Bir haftadır sular akmıyor. İçmeye ve yıkanmaya su bulamıyoruz. Kampüs şehir dışında bunuyor. Yurttaki kantinde de sular fahiş fiyatla satılıyor. Okulun açılmasından bu yana sorunumuz çözümlenmedi" dedi.

Öğrenciler yaklaşık 1 saat süren eylemlerine, talepleri yerine getirilmediği takdirde devam etme kararı alarak son verdi. Jandarma ekipleri de bölgede önlem alıp, karayolundaki ulaşımı sağladı. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden 'Su' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • muharrem yılmaz: Bunlarıyapmasak onlar hiç yapmaz 0 0 Yanıtla
  • muharrem yılmaz: Vaalla ne hayallerle geldik neler çıktı karşimiza bide Yurt yeni 1 haftadır su yok yav bunları yapmasak onların umrunda deil şimdi ne güzel sı geliyor. 0 0 Yanıtla
  • Samsun'da sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Samsun'da sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, şüphelinin evinde yapılan aramada 90 litre etil alkol, 0,5 litre sahte içki, 81 sahte içki bandrolü ve 83 sahte etiket ele geçirildi.

  • Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti
    12:54 Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti

    Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, Öztürk'e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarı diledi. Ayrıca, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Şarköy ilçesinde bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek üretim politikaları ve desteklemeler hakkında bilgi verdi.

  • Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti
    12:54 Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Mustafa Yıldız idaresindeki hafif ticari araç, kırmızı ışıkta bekleyen bir tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada araçta bulunan karı koca hayatını kaybetti. Cesetler olay yerinde çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.

  • Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı
    12:53 Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı

    Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası başladı. İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyona 41 ilden 94 kulüpten 928 sporcu katılıyor. Turnuvanın ilk gününde sporcular, 18 metreye ok atarak eleme atışı yaptı. Yarın yapılacak müsabakaların ardından turnuva sona erecek.

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.


Advertisement