Siirt'te Yılın Öğretmenleri Seçildi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Yılın Öğretmenleri Seçildi

Siirt\'te Yılın Öğretmenleri Seçildi

Genel Merkezi Siirt'te bulunan, Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim-Sen) yılın öğretmenlerini seçti.

25.11.2014 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Eğitim-Sen genel başkanlığı bünyesinde kurulan bir komisyon ilde zor şartlar altında görev yapan ve fedakarlık gösteren öğretmenler ile ilgili yaptıkları bir araştırma sonucu yılın öğretmeni olarak Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani beldesinde Veyselkarani ilkokulunda görev yapan sınıf öğretmeni Mustafa Kayar ve 14 Eylül Orta Okulunda görev yapan İngilizce Öğretmeni Mehtap Güneş'i yılın öğretmeni olaya layık görüldü.

Sendika tarafından tespit edilen öğretmenler okullarında ziyaret edilerek Genel Başkan Selam Aksu tarafından plaket ile ödüllendirildiler.

Sendi adına öğretmenlere çeşitli hediyeler veren Aksu, tüm öğretmenlerin yılı öğretmeni olduğunu yalnız sembolik olarak iki öğretmenin örnek fedakarlık hikayesi nedeniyle seçildiğini söyledi.

Aksu şunları ifade etti:

"Sendika olarak bu sene herkesten farklı olarak gerek çalışmalarıyla gerekse aile hayatını ikinci plana atarak meslek hayatını her şeyin önüne koyması yönüyle öne çıkan Öğretmenlerimiz arasından sembolik olarak yılın öğretmeni ünvanıyla ödüllendirmeyi düşündük. Bunu için bir komisyon kurarak bahsettiğimiz kriterler çerçevesinde bir tane ilimiz merkezinden bir tane de İlçelerimizden olmak üzere toplamda iki öğretmenimize bu ödülü vermeyi kararlaştırdık. Şunu ifade etmek isterim ki bizim nazarımızda tüm öğretmenlerimiz bu ödüle layıktır ancak taktir edersiniz ki bu ödülün herkese verilmesi gibi bir olanak olmadığı için bu çerçevede komisyonumuzca ismi verilen Öğretmenlerimize bu diğer öğretmenlerimiz adına da bu ödülü vermeyi uygun gördük. Bu ödülün tüm öğretmenlerimizi çalışma hayatlarında bir örnek ve teşvik edici bir unsur teşkil etmeyi umuyoruz."

- "Maddi değeri değil, maneviyatı olan birer nesil yetiştiriyoruz"

Öğretmenlik, bir anne ve babanın evladına duyduğu sevgiyi yüzlerce öğrencisine göstermek olduğunu belirten Aksu, "İlimizde fedakarlık örneği olacak yüzlerce öğretmenimiz var. Her ne kadar Siirt'te atandığı görünse de atandığı köy okulu şehir merkezinde 6 saat uzakta görev yapan öğretmenlerimiz var. Kış aylarında aylarca şehir merkezine gelemeyen öğretmenlerimiz var. Çok zor şartlarda köy okullarında görev yapan ve hakları hiçbir şekilde unutulmayan öğretmenlerin en güzel eseri geride bıraktıkları bilgili ve bilinçli nesillerdir. Biz öğretmenler olarak maddi değeri olan değil maneviyatı olan birer nesil yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz öğrencimiz bugün bizi kızdırıyor olabilir dersi zayıf veya da başarılı biri olabilir. Bugün yüzlerce öğrenciyle ilgileniyor olabiliriz. Ama unutmayalım ki her bir öğrencinin bir kahramanı ve oda öğretmenidir. O öğrenci bir ömür boyu kendisinde olumluda olumsuzda iz bırakan öğretmeni unutmaz. Ve tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarken her bir öğretmenimizin öğrencilerinin içindeki iyi kahramanı olmayı ve bir ömür anılmayı hakke edecek şekilde davranmasını istiyoruz" dedi.

6-7 ekim olayları

Bölgede yaşanan 6-7 ekim olayların bölge eğitimine bir darbe niteliğinde olduğunu aktaran Aksu, şöyle devam etti:

"Bu memleket çok acı bir 6-7 ekim olayları geçirdi. Yaşanan olaylar bölgede öğretmen ve öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler bırakmıştır. Ve halen acılar sarılmaya devam ediyor. Yakılan okulların onarımları yapılıyor. Ama bu şartlarda ve koşullarda öğretmenlerin bölgemizi istekli olarak tercih etmesi mümkün değildir. Bunu gerçekleştirmek için bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak Sayın Müsteşarımız ve Genel Müdürümüzle görüşmeler yaptık. Şu aşamada taslak metin hazırlığı içerisindeyiz. Çalışmalarımız sonuçlandığında bölgemizde görev yapan eğitim çalışanlarımızın aylıklarında ortalama 700 ile bin lira gibi bir iyileştirme yapılması söz konusudur. Herkesin bu çalışmalarımızı görerek bize göç katma yönünde bir adım atmalarını umuyoruz. Bu vesileyle tekrardan Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar Hayatlarında mutluluklar dileriz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Yılın Öğretmenleri Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement