Siirt'te Turizm Haftası Üç Dilli Konserle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Turizm Haftası Üç Dilli Konserle Kutlandı

Siirt\'te Turizm Haftası Üç Dilli Konserle Kutlandı

Siirt'te, Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 3 dilde konser verildi.

16.04.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 3 dilde konser verildi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Ahmet Aydın, Siirt'in doğu ve inanç turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Siirt'in değerlerinin yeteri kadar tanıtılmadığını vurgulayan Vali Aydın, İstanbul ve Siirt'te yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, "Siirt, dünyanın en eski yerleşimlerinden bir tanesidir. Son yıllarda yapılan kazılarda bunu net olarak ortaya çıkmıştır. Çok zengin bir kültüre ve doğaya sahibiz. Tüm bu değerlerimizi dünyaya tanıtarak, Siirt'i geliştirmeye çalışıyoruz. Siirt'in tanıtımında herkese görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu vesileyle Siirt'in tanıtımına katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengizhan Başaran ise Siirt'in tarihsel ve kültürel açıdan dönüşüm yaşadığını söyledi. Siirt'te turizm ile ilgili yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlatan Başaran, "Dünya uygarlık tarihinde İnsanlığın yerleşik hayata geçtiği yer olarak ülkemizde Urfa Göbekli Tepe olarak bilinirken Siirt'te elde ettiğimiz bulgular, Urfa'dan 300-400 yıl öncesine tarihlenmektedir. Dolayısıyla Dünya Uygarlık tarihinde İnsanlığın yerleşik hayata geçtiği en eski yer Siirt'tir diyebiliriz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından şiir okundu. Turizm Haftası konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve yerel sanatçıları tarafından üç dilli konser verildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Turizm Haftası Üç Dilli Konserle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement