Siirt'te Ramazan Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Ramazan Şenlikleri

Siirt\'te Ramazan Şenlikleri

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, "Birileri sokaklarımıza çukur kazıp çocuklarımızı ateşe atmaya kalktı.

28.05.2017 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, "Birileri sokaklarımıza çukur kazıp çocuklarımızı ateşe atmaya kalktı. Birileri bu memleketin kalbine darbe yapmaya kalktı ama sizler memleketinize, milletinize, devletinize, geleceğinize ve her şeyinize sahip çıktınız." dedi.

Belediye tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen ramazan şenlikleri, çocuklara yönelik palyaço gösterisi, Nasrettin Hoca, ateş bas, tahta bacak gibi çeşitli oyunlarla başladı.

Şenlik kapsamında meydanda Osmanlı Evi ve Sokağı, çocuk parkı ile esnaf tarafından stantlar kuruldu, vatandaşlara hizmet sunuldu.

Sanatçı Abdurrahman Önül'ün Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdiği etkinlikte, "Annem" adlı ilahinin okunması sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

"Bu şekilde huzur kaçmaz"

Şenlikte konuşan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, ilim irfan yuvası ve medeniyet beşiği olan Siirt'in binlerce yıllık tarihiyle bir huzur kenti olduğunu söyledi.

Siirtlilerin duyarlılıklarıyla binlerce yıllık tarihini ve huzurunu bütün dünyaya ispat ettiğini ifade eden Taşkın, şunları kaydetti:

"Allah sizlerden razı olsun ki bu halimizi anlamayan bir takım insanlar zaman zaman huzurumuzu kaçırmaya kalktılar. Ne badireler atlattık, ne sıkıntılar geçirdik. Bunun son 4 yılına ben de şahidim. Birileri sokaklarımıza çukur kazıp çocuklarımızı ateşe atmaya kalktı. Birileri bu memleketin kalbine darbe yapmaya kalktı ama sizler memleketinize, milletinize, devletinize, geleceğinize ve her şeyinize sahip çıktınız. Binlerce yıllık tarihinizi, bu huzurunuzu bütün cümle aleme ispat ettiniz. Bu şekilde huzur kaçmaz."

Siirt'te her zaman dillerin ve kalplerin bir olduğunu vurgulayan Taşkın, "Allah aşkınıza bu bozulmasın, huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Siz her şeye, en güzel şeylere layıksınız." dedi.

Siirtlilerin coşku ve sevgileriyle kendilerine cesaret verdiğini belirten Taşkın, kentte en güzel şeyleri hep birlikte yapacaklarını aktardı.

"Devletimizin bütün imkanlarıyla milletimizin gücüyle sizlerin gücüyle doğumdan ölüme kadar hizmetinizdeyiz. Ramazanınız mübarek olsun." diyen Taşkın, en sıkıntılı günlerin bugünkü kadar keyifli, huzurlu ve mutlu olmasını diledi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İrfan Tekin de belediyenin Siirt halkının özlediği sosyal ve kültürel etkinlikleri Siirt halkına sunmaya çalıştığını ifade etti.

Vatandaşlar memnun

Şenliklere katılan vatandaşlardan Mehmet Sait Aydın, belediyenin son dönemlerde yaptığı etkinlikleri takdirle karşıladıklarını belirtti.

Etkinliklerin devamını beklediklerini ifade eden Aydın, "Belediyemizin özellikle vatandaşlara sunmuş olduğu hizmetler gerçekten takdire şayan. Belediyenin bu çalışmaları gerçekten gözle görülür bir şekilde ortadadır. Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın'a teşekkür ediyor, hizmetlerinin devamını bekliyoruz." diye konuştu.

Uğur Zeybekoğlu da belediyenin düzenlediği etkinlikler sayesinde bu yıl ramazan ayını çok iyi karşıladıklarını belirterek, "10-15 yıldır Siirt'te böyle bir belediyecilik anlayışı görmedik. Meydanın kalabalıklığından da anlaşılıyor ki vatandaşlar bu etkinlikleri seviyor. Vatandaş olarak böyle hizmetleri özlemiştik, inşallah bunların devamı da olacaktır." ifadesini kullandı.

Şenliklerin ilk günü Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Ramazan Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement