Siirt'te Polis ile Göstericiler Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Polis ile Göstericiler Arasında Gerginlik

Siirt\'te Polis ile Göstericiler Arasında Gerginlik

Siirt'te, HDP'nin organize ettiği etkinlik için toplanan göstericilerin, yürüyüş yapma isteğine polis izin vermeyince gerginlik yaşandı.

23.04.2015 17:04  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) organize ettiği etkinlikte toplanan göstericilerin, yürüyüş yapma isteğine polisin izin vermeyince gerginlik yaşandı.

HDP'nin organize ettiği bir grup gösterici, '2 kız çocuğunun polis tarafından alıkonulduğu' iddiasıyla AK Parti binası önüne yürüyerek burada basın açıklaması yapmak istedi. Göstericileri Mithat Öktüren Bulvarı'nda durduran polis, kalabalığa gösterinin yasa dışı olduğunu ve dağılmaları uyarısında bulundu. Ancak göstericiler ısrarla yürümek isteyince bu kez çevik kuvvet polisleri yola set kurarak geçişlere izin vermedi.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ve HDP Siirt Milletvekili adayı Hatice Seviptekin yolun açılması için polislerle görüştü. Zaman zaman tansiyonun arttığı görüşmede sert tartışmalar yaşanırken, görüşmeden olumlu sonuç çıkmayınca göstericiler yaklaşık 2 saat caddede bekledi.

Yağan dolu ve yağmura rağmen Türkçe ve Kürtçe türküler söyleyerek bekleyen kadınların protestosu Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın gelmesiyle son buldu. Bakırhan'ın yaptığı görüşme sonucunda sadece kadın göstericilerin yürüyüşüne izin verildi.

Grup, daha sonra seçim lokaline kadar yürüdü.

Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Polis ile Göstericiler Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement