Siirt'te Orta Okulu, İkinci Kez Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Orta Okulu, İkinci Kez Yaktılar

Siirt\'te Orta Okulu, İkinci Kez Yaktılar

Siirt'teki Şehit Komiser Osman Demir Orta Okulu, akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.

19.10.2014 18:22  Güncelleme: 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün saat 16.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Siirt'in Çal Mahallesi'nde bulunan Şehit Komiser Osman Demir Orta Okulu'nun kütüphanesi ile bilgisayar laboratuvarı ateşe verdi. Yangın haberinin duyulması üzerine Siirt Belediyesi'ne ait itfaye ekipleri, okula gelerek yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin kısa süren müdahalesi sonrasında yangın söndürüldü.

KOBANİ GÖSTERİLERİNDE DE YAKILMIŞTI!

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, okulun kütüphanesi ile bilgisayar laboratuvarını ateşe veren kimliği belirsiz kişilin yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Şehit Komiser Osman Demir Orta Okulu, iki hafta önceki Kobani gösterileri sırasında da yakılmıştı.

SİİRT'TE YANAN OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kobani saldırısını gerekçe gösteren eylemcilerin yaktıkları okullarda eğitime ara verilirken, 3 sağlık ocağı ile 1 misafirhane binasında hizmet verilemiyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, şehir merkezinde yakılan 11 okul'dan 6'sında eğitime ara verildiğini bildirdi. Suay, "İlimizde bugünden itibaren eğitim ve öğretim başladı. Olaylar nedeniyle büyük bir tahribat olan Milli Egemenlik Lisesi, Davut İlbaş İlkokulu, İhsan Süreyya Sırma İlk oulu, Osman Demir İlkokulu, Macide Kuzu Anaokulu, Hürriyet Ortaokulu'nda eğitime önümüzdeki günlerde yapılacak onarım nedeniyle ara verildi. Halk Eğitim Merkezi binası ise tamamıyla kullanılamaz hale geldi. Siirt'te toplan 1 anasınıfı olmak üzere 10 okul, 1 HEM saldırıda tahrip oldu. 6 okul dışında diğer okullarda eğitim ve öğretimde bir sıkıntı bulunmuyor. Onarım çalışmalarının ardından bu okullarda açılacak" dedi.

Siirt Sağlık İl Müdürü Serkan Aslan ise Canan Akkuş Sağlık Ocağı, Doğan Aile Sağlık Merkezi, Eğitim Aile Sağlık Merkezi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasında bulunan Acil Sağlık Hizmeti istasyonundan hizmet veremediğini söyledi.

Ayrıca 1 misafirhanenin kullanılamadığını belirten Aslan, 112 komuta kontrol merkezinin hizmet vermesi için de başka bir noktaya taşındığını ve burada hizmet verilmeye başlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Orta Okulu, İkinci Kez Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı
    18:38 İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan B.Ç'nin ikametini tespit ederek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.


Advertisement