Siirt'te Okulların Yakılmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Okulların Yakılmasına Tepki

Tüm Eğitim Sen, bölgede son günlerde yaşanan okul yakma eylemlerine tepki gösterdi.

20.09.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim-Sen), bölgede son günlerde yaşanan okul yakma eylemlerine tepki gösterdi.

Tüm Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde eğitim çalışanlarının katılımı ile düzenlenen basın toplantısında Genel Sekreter Mithat Beydoğan, anadilde eğitim talebi hakkının meşru ve haklı bir talep olmakla birlikte bu talebin illegal yollarla kışkırtma amaçlı almaya çalışmanın haklı olmayı sorgular hale getirdiğini söyledi.

Okulları yakmaya çalışmanın anadilde eğitim talebi hakkıyla bağdaşmayan hukuksuz bir eylem biçimi olduğunu kaydeden Beydoğan, anadil gibi hassas ve haklı bir konuyu eğitim sistemine yerleştirmenin devlet için bir görev olduğunu belirtti.

Beydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kökleşmiş önyargıları yıkmak bazen asırlar alabiliyor. Anadil gibi hassas ve haklı bir konuyu eğitim sistemimize yerleştirmek devlet için bir görevdir ve bilinmelidir ki anadilde eğitim hakkını yurttaşlarına tanımak ülkeyi bölmez aksine ülkeyi bütünleştirir. Buna karşılık hak olanı elde etmek için hukuki ve siyasi yolların izlenmesi yerine, şiddet yoluyla bu hakkı almaya çalışmak bize göre ülkeyi bütünleştirmez tamamıyla ayrıştırır." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Okulların Yakılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement