Siirt'te Okul Yanında Silah, Mühimmat ve Patlayıcı Bulundu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Okul Yanında Silah, Mühimmat ve Patlayıcı Bulundu

Siirt\'te Okul Yanında Silah, Mühimmat ve Patlayıcı Bulundu

Siirt kent merkezinde bir ilkokulun yakınındaki merdivenin altına gizlenen 5 kaleşnikof, 5 el bombası, 5 kilo C4 patlayıcı, tüpler, çuvallar ve yağ tenekelerinin içinde 152 kilogram amonyum nitrat bulundu.

08.11.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt kent merkezinde bir ilkokulun yakınındaki merdivenin altına gizlenen 5 kaleşnikof, 5 el bombası, 5 kilo C4 patlayıcı, tüpler, çuvallar ve yağ tenekelerinin içinde 152 kilogram amonyum nitrat bulundu.

Bir ihbarı değerlendiren Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Davut İlbaş İlkokulu yakınındaki engebeli alanda yapılan merdivenlerin altında gizlenmiş silah, mühimmat ve patlayıcıyı bulundu. Operasyonda söz konusu yerde yapılan aramada, ele geçirilen 5 kaleşnikof, 5 el bombası, 5 kilo C4 patlayıcı, tüpler, çuvallar ve yağ tenekelerinin içinde 152 kilogram amonyum nitrat Emniyet Müdürlüğü'nde sergilenerek basın mensuplarına gösterildi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yapılan ihbar nedeniyle Siirt halkına teşekkür ederek, Siirt halkının terör örgütünün faaliyetlerine hiçbir dönemde destek vermediğini anlattı. Vali Tutulmaz, şunları söyledi:

"Bu malzemelerin ele geçmesinde halkımızın büyük desteği olmuştur. Biliyoruz ki ilimizin huzuru ancak halkımızın güvenlik güçleriyle iş birliği içinde olmasıyla mümkün olacaktır. Bunun en iyi örneğini de Siirt'te görmekteyiz. Bundan dolayı Siirt halkımıza teşekkür ediyoruz. Mühimmat sözde barış isteyen gruba aittir. Hendek kazarak, silahları depolayarak, patlayıcıları belirli bir şekilde patlatarak huzurun ve barışın geleceğini düşünüyorlar herhalde. Dün, mezarlık ve camide de silahlar ele geçirilmişti. Bugün de maalesef okulun hemen yan tarafında, yüzlerce öğrencinin geçtiği yerde stoklanmış durumdaydı. Eğer patlama olsaydı, zarar görecek olan kişiler öncelikle öğrencilerimiz olacaktı." - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Okul Yanında Silah, Mühimmat ve Patlayıcı Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement