Siirt'te Menengiç Kahvesi Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Menengiç Kahvesi Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneğince Menengiç Kahvesi Üretiyoruz ve Kazanıyoruz adlı projenin çalışmaları, Vali Vekili Yörük'ün katılımıyla tanıtıldı.

21.11.2014 19:44  Güncelleme: 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği'nce "Menengiç Kahvesi Üretiyoruz ve Kazanıyoruz" adlı projenin üretim çalışmaları Vali Vekili Bahadır Yörük'ün katılımıyla tanıtıldı.

Derneğin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen "Menengiç Kahvesi Üretiyoruz ve Kazanıyoruz" adlı projesi hayata geçirerek, proje ile kendi kahvesini üretmeye başladı.

Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vehip Emrah, hammaddesi Siirt'te bulunan menengiç kahvesi üretimi ile bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Proje kapsamında ilk etapta 10 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını belirten Emrah, "10 aylık bir çalışma sonucunda 10 gencimize istihdam sağladık. Toplam maliyeti 41 bin lira olan bu proje ile aynı zamanda istihdam sağladık. Hedefimiz menengiç fabrikasını kurup Siirt'in kahvesini üreteceğiz" dedi.

Vali Vekili Yörük ise dernek üyelerini kutlayarak Siirt'in tanıtımında büyük bir katkılarının olduğunu, İçişleri Bakanlığının onay verdiği bu projeyi önemsediklerini belirtti.

Tanıtım toplantısına Yörük'ün yanı sıra, Ticaret Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu ve daire müdürleri katıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Menengiç Kahvesi Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement