Siirt'te "Kod Adı 2023 Projesi" - Son Dakika
Güncel

Siirt'te "Kod Adı 2023 Projesi"

Siirt\'te "Kod Adı 2023 Projesi"

Siirt'te, "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında gençlere bilişim eğitimleri verilmeye başlandı.

27.05.2017 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında gençlere bilişim eğitimleri verilmeye başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezi'nde bilişim eğitimleri başladı.

Türkiye'yi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında, 12-15 yaş aralığındaki gençlere algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, yaptığı açıklamada, proje ile gençlerin yazılım geliştirme becerisine sahip olacağını söyledi.

Eğitimlerin sonunda Türkiye'de seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verileceğini ifade eden Olğaç, "3 hafta sürecek kamp programının ardından başarılı gençlere sertifika verilecektir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençler tavsiye edilecektir. Eğitimler 24 Haziran'a kadar devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te 'Kod Adı 2023 Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement