Siirt'te Kent Meydanı Projesi İçin Ödenek Ayrıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Kent Meydanı Projesi İçin Ödenek Ayrıldı

Siirt\'te Kent Meydanı Projesi İçin Ödenek Ayrıldı

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, yaklaşık 1 yıldır gündemde bulunan kent projesi için ödenek ayrıldığını, alanın boşaltılması durumunda ihalenin başlatılacağını söyledi.

24.02.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, yaklaşık 1 yıldır gündemde bulunan kent projesi için ödenek ayrıldığını, alanın boşaltılması durumunda ihalenin başlatılacağını söyledi.

Konu ile ilgili bilgi veren Ören, kent meydanı projesi için ihtiyaç duyulan ödeneğin İl Özel İdaresi'ne aktarıldığını belirterek, söz konusu valilik önündeki üçgen parkı ve eski tekel arsası üzerinde işletilen otoparkın boşaltılması durumunda projenin ihalesine biran önce başlatılacağını kaydetti. Ören, "Kent merkezinin çehresini değiştirecek proje için gereken tüm para Özel İdare Müdürlüğü'ne aktarıldı. Ancak projenin ihaleye çıkması için valilik binası önündeki üçgen park ile tek arazisi üzerinde işletilen otoparkın boşaltılması için Siirt belediyesine ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne yazı gönderdik. Boşaltılması durumunda hemen ihaleye çıkılacak ve biran önce bitirilmesi sağlanacaktır" dedi.

Projenin ihaleye çıkması için tüm yetkililerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini gerektiğini aktaran Ören, "Siirt Valiliği binasının, yeni hizmet binasına taşınmasıyla mevcut bina müze olarak düzenlenecek. Hemen yanında bulunan Tapu kadastro binası ve eski tekel arazisinin de tahliye edilmesi ile geniş bir alan oluşuyor. Bu alana saat kulesi yanındaki üçgen park da eklenince ortaya devasa bir alan çıkıyor. Tüm etkinliklerin yapılacağı, halkın rahatlıkla bu alan üzerinde dinlenebileceği bir proje kazandırılıyor" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Kent Meydanı Projesi İçin Ödenek Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement