PKK'lılar Anaokulu Öğrencilerinin Oyuncaklarını Yaktılar - Son Dakika
Güncel

PKK'lılar Anaokulu Öğrencilerinin Oyuncaklarını Yaktılar

PKK\'lılar Anaokulu Öğrencilerinin Oyuncaklarını Yaktılar

Siirt'te iki köyde ilk ve ortaokullara PKK'lılar tarafından molotoflu saldırı düzenlendi. Valilikten yapılan açıklamada öğrencilerin oyuncaklarının yakıldığı belirtildi.

19.09.2014 18:11  Güncelleme: 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt merkeze bağlı iki köyde ilk ve ortaokullara PKK’lılar tarafından molotoflu saldırı düzenlendi. Okullarda çıkan yangın söndürülürken, büyük hasar meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada anaokulu öğrencilerinin oyuncaklarının bir araya toplanarak yakıldığı belirtildi.

PKK MOLOTOFLARLA SALDIRDI

Siirt’in merkeze bağlı Doluharman ve Düzkuyusu köylerinde bulunan köy okullarına dün saat 22.00 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından molotof kokteyli saldırı düzenlendi.

Saldırıda, Doluharman Köyü’ndeki ilk ve ortaokulda yangın çıktı. Bazı sınıflar ve öğretmenler odası kullanılamaz hale geldi. Köylüler, yangını kendi imkanları ile söndürürken, yanan eşyalar okuldan dışarı çıkardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Doluharman köyünün yanı sıra dün akşam aynı saatlerde Düzkuyusu Köyü’ndeki ilkokula da molotofkokteyli saldırı düzenlendi.

Saldırı nedeniyle okulda çıkan yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Her iki okul saldırısı ile ilgili jandarma soruşturma başlattı.

VALİLİK: ÖĞRENCİLERİN OYUNCAKLARI BİR ARAYA TOPLANIP YAKILDI

Siirt Valiliği, PKK tarafından ateşe verilen 2 köy okulunun PKK/KCK örgütü tarafından kundaklandığı belirterek, okuldaki çocuk oyuncaklarının da ateşe verildiği ifade edildi.

Merkez Doluharman ve Tuzkuyusu Köyü’nde dün kundaklanan okullarla ilgili Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Siirt İli Merkez Doluharman Köyünde bulunan İlköğretim Okulu ile Tuzkuyusu Köyünde bulunan Anaokuluna 18 Eylül 2014 günü akşam saatlerinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından kundaklama gerçekleştirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerde; Doluharman İlkokul binası içerisinde bulunan öğretmenler odasının yanıcı, patlayıcı madde kullanılmak suretiyle yakılarak kullanılmaz hale getirildiği, Tuzkuyusu Anaokul binası içerisinde bulunan ve anaokul öğrencilerinin kullandığı oyuncakların bir noktaya toplanılarak yakıldığı tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen saldırı neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinde bir aksama meydana gelmemiş olup, olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lılar Anaokulu Öğrencilerinin Oyuncaklarını Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • sinan: Maçanız yiyosa kobaniye gidin gece gelip molotof atmak kolay tırsaklar 18 1 Yanıtla
  • samsun_davud: MIT VE KOLLUK KUVVETLERİ NE İŞ YAPAR 7 3 Yanıtla
  • bariş: ne haber ama! tam devletlik. bu muhabir mit ajani mi? 3 1 Yanıtla
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement