Siirt'te, İki Alan Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te, İki Alan Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Siirt\'te, İki Alan Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Siirt Valiliği, Pervari ve Eruh'ta bulunan Yazlıca ve Yassı Dağı bölgelerinin can güvenliği nedeniyle 31 Aralık'a kadar 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

27.05.2015 12:10  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valiliği, Bakanrlar Kurulu kararı ile Pervari ve Eruh ilçelerinde bulunan Yazlıca ve Yassı Dağı bölgelerinin 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Valilik, vatandaşların 31 Aralık 2015 tarihine kadar can güvenliği nedeniyle söz konusu alanlara girişinin yasaklandığını belirtti.

"CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKESİ VAR"

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu'nun 16 Mart 2015 tarihindeki kararı ile Siirt'te iki bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi. Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerin haritalarının da verildiği açıklamada, "Siirt iline bağlı Pervari İlçesi Yazlıca Dağı ve Eruh İlçesi Yassıdağı bölgesinde yer alan alanlar, 1 Mart-31 Aralık 2015 tarihleri arasında belirtilen bölgelere vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır" denildi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Siirt'te, 21 yıl aradan sonra 3 yıl önce geçici güvenlik bölgesi uygulamasına son verilerek sivillerin girişine açılan alanların yeniden askeri bölge ilan edilmesi söz konusu bölgelerde yaylalara çıkan vatandaşların tepkisine yol açtı.

"BÖLGEYE ASKERİ SEVKİYAT YAPILIYOR"

İHD Siirt Şube Temsilcisi Zana Aksu, bölgede çözüm sürecinden beri söz konusu alanların halka açık olduğunu ve özellikle göçerlerin hayvanlarını bu bölgelerdeki yaylalara çıkardığını belirterek, "Siirt Valiliği, kararın Bakanlar Kurulu'ndan alındığını söylüyor. Ancak, bize göre talep valilikten gitmiş. Seçim sonrası bölgede geliştirilecek askeri operasyonlarn için bu alanların yasaklandığını düşünüyoruz. Bu da bizi tedirgin ediyor. Halen söz konusu bölgelerde yaşayan göçerler ve hayvanları bulunmaktadır. Şimdiden söz konusu bölgelere askeri sevkiyatlar yapılmaktadır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te, İki Alan Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.

  • Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu
    13:30 Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu

    Zonguldak'ta öğlen saatlerinde Kadırga rampasında uzun araç kaldı. Tırın rampada kalması nedeniyle kent merkezinden Kadırga rampasına kadar uzun araç kuyruğu oluştu. Trafikte kalan araçlar tepki gösterdi ve tırın kurtarma çalışmaları başladı.


Advertisement