Siirt'te HDP'ye 34 Aday Adayı Müracaat Etti - Son Dakika
Yerel

Siirt'te HDP'ye 34 Aday Adayı Müracaat Etti

HDP Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, seçimlerde aday adaylığı için Siirt il başkanlığına 27 kişinin, 7 kişinin de parti genel merkezine müracaat ettiğini söyledi.

03.03.2015 16:16  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday adaylığı için 5'i kadın 22 erkek olmak üzere Siirt il başkanlığına 27 kişinin, 7 kişinin de parti genel merkezine müracaat ettiğini söyledi.

Barajı aşmama gibi bir sorunları bulunmadığını da belirten Çetin, 5 Mart 2015 tarihinde sona erecek aday adaylığı başvurusuna yoğun bir müracaatın sürdüğünü, tüm aday adaylarının partinin belirlediği kriterler doğrultusunda değerlendirileceğini açıkladı. Çetin, "Bu kriterleri taşıyan, halkımın uygun gördüğü güçlü adaylarla seçime gireceğiz. HDP'nin baraj gibi bir sorunu bulunmuyor. Şu ana kadar 5'i kadın 27 kişi, Siirt'ten resmi müracaatta bulundu. Genel merkezden de 7 başvuru var. Bu sayının artması bekleniyor" şeklinde konuştu.

Çetin, DEP eski yöneticisi Zübeyir Aydar'ın Siirt'ten aday gösterileceği yönündeki soruya ise şu ana kadar partiye intikal eden herhangi bir aday adaylığı başvurusunun bulunmadığını söyledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te HDP'ye 34 Aday Adayı Müracaat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement