Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aslan Açıklaması

"Bu yıl görülen bir hastalık nedeniyle Siirt fıstığında rekolte düştü, fiyat yükseldi"

19.09.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, "Bu yıl görülen bir hastalık nedeniyle Siirt fıstığında rekolte düştü, fiyat yükseldi" dedi.

Aslan, yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen soğuk havanın tüm ekili alanları etkilediği gibi Siirt fıstığında da karazenk hastalığının oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Bu hastalıkla ilgili tüm üreticileri bilgilendirdiklerini ifade eden Aslan, bu kapsamda tedbir alan üreticilerin bahçelerinde fazla zarar olmadığını belirtti.

Aslan, tedbir almayan üreticilerin ise büyük zararla karşılaştığına işaret ederek, "Bu yıl görülen bir hastalık nedeniyle Siirt fıstığında rekolte düştü, fiyat yükseldi. Çiftçi bu yıl masraflarını karşılayamıyor" dedi.

Stok yapanların da fiyat artışından etkilendiğini vurgulayan Aslan, şunları dile getirdi:

"Stoklama Siirt fıstığını etkiliyor. Fıstığın kilogramı tüketiciye ulaşıncaya kadar 40 liraya ulaşıyor. Toptan fiyatı 27 lira olan fıstık seçildiğinde 30 lira fiyatla satışa sunuluyor. Tüketicilerin fiyattaki artışın rekolte düşüşünden kaynaklandığını bilmelerini istiyoruz. Üreticilerden de fiyat artışını mümkün olduğunca tüketiciye yansıtmamalarını talep ediyoruz." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement