Siirt Esnafı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Siirt Esnafı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Siirt Esnafı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimleri değerlendiren Siirt esnafı, sandıktan Kürtler için bir kazanım, AK Parti için ise ’hatalarınla yüzleş’ mesajının çıktığını aktardı.

10.06.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimleri değerlendiren Siirt esnafı, sandıktan Kürtler için bir kazanım, AK Parti için ise 'hatalarınla yüzleş' mesajının çıktığını aktardı.

7 Haziran'da yapılan seçimleri değerlendiren Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, iktidar kurma çoğunluğunu kaybeden AK Parti'nin yeni süreci iyi okuması ve hatalarıyla yüzleşmesi durumunda güçlenerek çıkabileceğini, HDP'nin de bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Seçim sonuçlarının ülkenin istikrarına vesile olması temennisinde bulunan Ayyıldız, "13 yıllık AK Parti iktidarında ülkemizde çok önemli hizmetler yapıldı. Ekonomik istikrar vardı. Seçimlerde AK Parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu yakalayamadı. Halkımız nitekim Pazar günü kendi iradesini ortaya koyarak bu tabloyu ortaya çıkardı. Herkes çıkan sonuca saygı duymalıdır. Hükümetin bir an öne kurulması ve istikrarın oluşmasını bekliyoruz. Türkiye bir erken seçimle meşgul edilmemelidir" dedi

Mustafa Kaplan adlı gıda esnafı, "Halk 13 yıllık AK Parti iktidarına yaptığı hizmetlerden ötürü yüzde 40 oy verdi. Bu yüzde 40 istikrar oyudur. Ancak HDP'nin barajı aşması AK Parti'nin iktidar çoğunluğunu kaybetmesine neden oldu. Bu şunu gösteriyor. AK Parti'nin Kürt sorunu üzerindeki siyasi söylemleri başta değişmesi gerekir. Özellikle Yasin Aktay'ın bazı söylemleri kendi tabanındaki Kürtleri bile rahatsız etti. AK Parti'ye verilen oylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sempatidir, istikrar oylarıdır. HDP'nin aldığı yüzde 13 oy emanettir, bu süreçte Kürtler HDP'yi deneyecek" diye konuştu.

Yeni dönemin bir geçiş süreci olduğunu aktaran Mehmet Nizamettin Demir adlı giyimci esnafı ise şunları söyledi:

"2015 seçimleri Türkiye açısından bir milat oldu. İlk kez oyların yüzde 96'lık bir çoğunluğu parlamentoda temsil edilmeye başlaması elbette sevindiricidir. AK Parti açısından bir kayıp olarak görüyorum. Halk bir şefkat tokadı vurdu. Ben halkın AK Parti'yi cezalandırdığına inanmıyorum, sadece yaptığı yanlışlarla yüzleşmesi için bir uyarı verdi. Bu önümüzdeki dönem için bir geçiş sürecidir. AK Parti kendine çeki düzen verirse 'ben yaptım oldu' mantığından vazgeçerse önümüzdeki dönem yeniden tek başına iktidar çoğunluğuna ulaşabilir. Mevcut siyasi tablonun yeni dönemde bölgeye huzur ve istikrar barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz." - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt Esnafı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement