Siirt Barosu'ndan Kadınlara Karanfil - Son Dakika
Yerel

Siirt Barosu'ndan Kadınlara Karanfil

Siirt Barosu\'ndan Kadınlara Karanfil

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Siirt Borusu avukatları, Güres Caddesi’nde kadınlara karanfil dağıtıp günlerini kutladı.

08.03.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Siirt Borusu avukatları, Güres Caddesi'nde kadınlara karanfil dağıtıp günlerini kutladı.

Kızılay binası önünde düzenlenen etkinliğe Siirt Barosu Başkanı M. Cemal Acar, Siirt Tabipleri Odası Başkanı Ekrem Bilek ve birçok avukat katıldı. Şiddete maruz kalmış bütün kadınlara geçmişte olduğu gibi bugün de koşulsuz ve mutlak bir özveriyle hukuki yardım vermeye devam edeceklerini belirten Siirt Barosu Başkanı Acar, baro olarak kadına yönelik şiddette, şiddet görenden yana taraf olduklarını söyledi. 8 Mart'ın aslında bir bahar havasında kutlanması gerektiğini hatırlatan Acar, özelde kadının temelde ise insanın özgürleşmesi yolunda bir kilometre taşı niteliğini taşıyan demokrasi kazanımlarının hatırlandığı, kutlandığı bir gün olarak takvimlerdeki yerini alması tüm insanlığın ortak dileğiyse de, emek-sermaye dengesinin emekçi kesimlerin yaşam alanını daralttığını söyledi. Acar, "Ülkemizde bu yıl 8 Mart; kadına yönelik şiddetin neredeyse tavan yaptığı, emekçi sermaye ilişkisinde emek aleyhine geda edilen iş güvenliğinin adeta kitlesel katliamlara dönüşen iş kazalarına sebep olduğu bir zamana denk gelmiştir. Evet bu yıl 8 Mart'ı bir kutlama havasıyla karşılayamıyoruz. Çünkü Soma'da Ermenek'te çok basit iş güvenliği tedbirleriyle ölümsüz atlatılabilecek kazalar, kitlesel ölümlere yol açmıştır. Siirt barosu olarak şiddete maruz kalmış bütün kadınlarımıza geçmişte olduğu gibi bugün de koşulsuz ve mutlak bir özveri ile hukuki yardım vermeye devam edeceğiz. Baro olarak kadına yönelik şiddette, şiddet görenden yana taraf olduğumuzun altını çiziyor; bu konuda tüm kadınlarımızın da olası herhangi bir hak gaspında veya şiddet olayında mutlak surette baronun yanlarında yer alacağı bilinciyle hareket etmelerini ve mutlak surette bizleri haberdar etmelerini bekliyoruz" dedi.

Baro avukatları Güres Caddesi'nden başlayarak Siirt Üniversitesi merkez kampüs binasına kadar yürüyerek kadınlara karanfil dağıtıp günlerini kutladı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Barosu'ndan Kadınlara Karanfil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement