Şiddet Gören Kadınlara Kucak Açacaklar - Son Dakika
Güncel

Şiddet Gören Kadınlara Kucak Açacaklar

Şiddet Gören Kadınlara Kucak Açacaklar

AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı desteğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında eşinden şiddet gören ve bakıma muhtaç durumdaki kadınlar koruma altına alınacak.

21.10.2014 16:11  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Kent Konseyi tarafından Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı desteğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında eşinden şiddet gören ve bakıma muhtaç durumdaki kadınların koruma altına alınacağı bildirildi.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kısa süre içinde Kadın Dayanışma Merkezi'ni hayata geçireceklerini belirtti.

Projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından destekleneceğine işaret eden Ergünoğlu, şunları kaydetti:

"Konuyla ilgili muhtarlarımızla istişareler yürüttük. Muhtarlarımızdan mahallelerindeki kadın sayısının yanı sıra eşinden şiddet görmüş, boşanmış kadınlarla ilgili bilgi istedik. Bu bilgiler doğrultusunda tespitlerimizi yapıp Kadın Dayanışma Merkezi'ni hayata geçireceğiz. Bu süreçte kadın dernekleri, vakıflar ve örgütleri ile de koordinasyon halinde olacağız."

"GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

Sağlıklı toplum yapısının oluşması sürecinde kadınların sorunlarından arınmış olmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Ergünoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadının fizyolojik, sosyal ve ruhsal anlamda sağlıklı olması, başarılara imza atması, toplumun, hatta ülkenin başarısı demektir. Çünkü bir ülkenin gelişmesinde en büyük faktörlerden biri kadındır. Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlarımızın sıkıntılarını gidermek adına Kadın Dayanışma Merkezi bünyesinde gerekli tüm çalışmalar yapılacak." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şiddet Gören Kadınlara Kucak Açacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement