Sgk Mağduru Güneydoğu Gazisinin Yüzü Artık Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Sgk Mağduru Güneydoğu Gazisinin Yüzü Artık Gülüyor

Hakkari’de vatani görevini yaptığı sırada 1996 yılında PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada sol bacağını kaybeden, devletin verdiği protezle 18 yıl yaşayan Kirazlı Güneydoğu Gazisi Bülent Kocaoğlan, seneler sonra taktırdığı modern protezinin SGK tarafından 7 aydır ödenmeyen parası yüzünden hacizle karşı karşıya geldi.

21.10.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de vatani görevini yaptığı sırada 1996 yılında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada sol bacağını kaybeden, devletin verdiği protezle 18 yıl yaşayan Kirazlı Güneydoğu Gazisi Bülent Kocaoğlan, seneler sonra taktırdığı modern protezinin SGK tarafından 7 aydır ödenmeyen parası yüzünden hacizle karşı karşıya geldi. Mağdur gazinin bankaya olan kredi borcu, AK Partili eski bakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın devreye girmesiyle ödendi. Hacizden kurtulan Gazi, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

İzmir'in Kiraz İlçesinde oturan Bülent Kocaoğlan'ın vatani görevini yaptığı Hakkari Çukurca'daki karakol, 1996 yılının Temmuz ayında PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramış, saatler süren çatışmada 16 asker şehit olmuş, aralarında Bülent Kocaoğlan'ın da bulunduğu 21 asker saldırıdan yaralı kurtulmuştu. Ağır yaralanan Kocaoğlan, Hakkari ve Ankara GATA'da, uzun tedavi sürecinin ardından hayatta kaldı, ancak sol bacağını dizüstünden kaybetti.

EVLENİP ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Bir bacağını kaybetmesine rağmen hayata tutunan Bülent Kocaoğlan o dönemde takılan protez bacakla ayağa kalktı, devlet memuru olarak çalışmaya başladı, evlenip yuva kurdu. Bu evliliğinden dünyaya gelen 3 çocuğu ve eşiyle kendisine yepyeni bir dünya kuran Kocaoğlan, Çanakkale'deki görevinden emekli olduktan sonra tekrar memleketi Kiraz'a yerleşti.

KREDİ ÇEKİP PROTEZ TAKTIRDI, SGK 7 AYDIR ÖDEMEDİ

PKK saldırısından kurtulduktan sonra 18 yıl boyunca devletin kendisine verdiği protez bacakları kullanan Bülent Kocaoğlan, Torba Yasa'da yer alan "gaziler var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir" düzenlemesindeki haktan yararlanmak için müracaat etti. Ancak medikal firması, gazinin günlük yaşamında büyük kolaylık sağlayan, hareket edebilen ve düşmesini önleyen 135 bin lira değerindeki protez bacağı, devletin ödemeleri geciktirdiği gerekçesiyle, belli bir avans bedeli karşılığında geçen nisan ayında taktı. Bülent Kocaoğlan da SGK'nın ödeme yapacağına güvenip bankadan 50 bin lira kredi çekip, peşinat olarak medikal firmasına verdi. Yeni protez bacağıyla adeta bir bacağının olmadığını unutan Bülent Kocaoğlan'ın sevinci uzun sürmedi. Kısa sürede ödeme yapılacağını sanan Bülent Kocaoğlan'a, beklediği ödeme bir türlü yapılmadı. İzmir'deki SGK birimine başvurduğunda evrakın Ankara Maltepe'deki SGK bürosuna gönderildiği söylendi. Oraya ulaştığında ise evrakın henüz kendilerine gelmediği bildirildi. Kurumun bölümleri arasında evrakı sürekli yer değiştiren Bülent Kocaoğlan'a, aradan geçen 7 ayda herhangi bir ödeme yapılmadı. Bunun üzerine kredi borcunu ödeyemeyen Bülent Kocaoğlan'a bankadan haciz bildirim kağıtları gelmeye başladı.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR

İzmir SGK Müdürlüğü yetkilileri ise, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili yeni kararlar aldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Medikal cihazlar, protezler için üst sınırlar belirlendi. Eskiden incelemeyi bölge müdürlükleri yapıp ödemeyi gerçekleştirirken, yeni uygulamaya göre her protez için belirlenen üst sınırı aşanlar için Ankara'da inceleme yapılıyor. Ankara'da müfettişler üst sınırı aşan faturaları 'suistimal var mı?' diye inceleyip onay veriyor, ödeme yapılıyor. Bu konuda da inceleme devam ediyor. O tamamlandığı zaman ödemeyi yapacağız. Ancak sorun bu tür dosyaların yığılmasından."

GAZİYE SAHİP ÇIKILDI

Kiraz'ın İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyesi Özcan Kaymak, AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Erman Aktaş, Gazi Bülent Kocaoğlan'ı evinde ziyaret ederek mağduriyetini dinledi. Meclis Üyesi Özcan Kaymak, Ulaştırma eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak gazi ile görüştürdü. Mağdur gaziye müjdeli haber Binali Yıldırım'dan geldi. Binali Yıldırım, gaziye SGK tarafından ödenmesi gereken 98 bin lirayı hesabına yatırttı. Geri kalan 38 bin liranın ödeneceğine dair de söz verdi. Gazi Bülent Kocaoğlu, başta Binali Yıldırım olmak üzere, kendisine sahip çıkan herkese teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sgk Mağduru Güneydoğu Gazisinin Yüzü Artık Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement