Sezonun İlk Narenciye Balı Devlet Bahçeli'ye - Son Dakika
Güncel

Sezonun İlk Narenciye Balı Devlet Bahçeli'ye

Sezonun İlk Narenciye Balı Devlet Bahçeli\'ye

Adana’da sezonun hasat edilen ilk narenciye balını açık artırmayla 10 bin liraya satın alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, balı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye edeceğini belirterek, “Seçimden önce bunu yediği zaman herhalde iktidarı yerle bir eder” dedi.

22.04.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da sezonun hasat edilen ilk narenciye balını açık artırmayla 10 bin liraya satın alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, balı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye edeceğini belirterek, "Seçimden önce bunu yediği zaman herhalde iktidarı yerle bir eder" dedi.

Sezonun ilk bal hasat töreni, Bal Tanıtım Derneği'nin organizasyonuyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kampüsünde yapıldı.

2015 Onur Ödülleri bu yıl Portakal Çiçeği Karnavalı fikir babası Ali Haydar Bozkurt ve ekibine, Arıcılık Gazetesi Kurucusu Güner Kayral ve TV yapımcısı Umut Özdil'e takdim edildi. Şifa Üniversitesi'nden Yrd. Doç İbrahim Eren Akçiçek ve Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Banu Yücel ise 2015 Altın Arı Ödülü'nün sahibi oldu.

Bu yılki etkinliklerin ana sponsoru ise Anadolu Bal ve Karlıova Bal Evi firmaları oldu. Etkinliklere Adana Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Seyhan Belediyesi, Adana Arıcılar Birliği ve ARMASAD destek verdi.

Yılın ilk hasadı ise kent protokolü tarafından yapıldı. Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, özel kıyafetlerini giyerek arıların kovanından petekleri aldı ve işledikten sonra kavanoza boşalttı.

Petekten elde edilen 850 gram narenciye balı, açık artırmaya çıktı. 2 bin 250 liradan başlayan açık artırma, Hüseyin Sözlü'nün 10 bin liralık teklifiyle son buldu. Böylece Sözlü, yılın 'Bal Ağa'sı oldu. Başkan Sözlü, şöyle konuştu:

"Tam 850 gram balı 10 bin liraya aldık. Bu, Çukurova'nın ilk portakal çiçeği balı genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'ye gidecek. Seçimden önce bunu yediği zaman herhalde iktidarı yerle bir eder." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sezonun İlk Narenciye Balı Devlet Bahçeli'ye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • murat aşkın: O Balı sen ye kardeş syın bahçelinin senin balına ihtiyacı yok. 0 0 Yanıtla

Advertisement