Seyrantepe'de Metro Kazası - Son Dakika
Güncel

Seyrantepe'de Metro Kazası

Seyrantepe\'de Metro Kazası

Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye giden İstanbul Metrosu raydan çıkarak kaza yaptı.

29.09.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye giden M2 metro hattı raydan çıktı. Vagonlardaki yolcular arasında yaralılar olduğu ve olay yerine itfaiye ve sağlık ekiplerinin vardığı öğrenildi. Kazada kalçasına demir saplanan 33 yaşındaki yolcu Fatih Çoban, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Al Jazeera'ye konuşan bir görgü tanığı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bir süredir kapalı olan bu metro hattını Pazartesi günü işe giderken kullandım. Önce raylarda bir titreme hissettik, zamanla kuvvetlendi. Sonra bir çığlık duyduk ve yolculardan birinin kalçasına demir saplandığını gördük."

Metronun sağ tarafta bir yere çarptığını ve bariyerlerin yıkıldığını söyleyen görgü tanığı, "Metrodaki acil çıkış düğmesine bastık ve sirenleri çaldık. İnşaatın olduğu kısımda  işçilerin olduğu boş bir alan vardı. Onlar bize kapıyı açtı. Ambulans çağırmaya çalıştık ancak telefonlar çekmedi. İşçilerden bu konuda yardım istedik. Yaklaşık 30 dakika boyunca ambulans gelmedi ve kalçasına demir saplanan kişi o şekilde bekledi. Aramızda ilkyardım bilen olmadığı için yaralıya dokunmadık, biz de korkmuştuk. İşçilere 'Burada sağlık görevlisi yok mu? Sizin başınıza bir şey gelse çağırabileceğiniz herhangi bir kimse yok mu?' diye sorduk. Fakat kendilerinden yanıt alamadık" dedi.

Sosyal medyada görgü tanıklarının paylaştığı fotoğraflar:

Mayıs'tan beri inşaattaydı

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe İstasyonları arası metro seferlerini 9 dakikadan 4 dakikaya düşürmek için yapılan 3. Metro Tüneli inşaatı, 20 Mayıs 2014 Salı günü başladı. Dört ay boyunca Sanayi Mahallesi-Seyrantepe İstasyonları arasında yolcular, sabah 06.00 ila gece 00.00 saatleri arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz olarak taşındı. Bu tünel sayesinde Taksim - Seyrantepe arası yolcu kapasitesinin saatte 24 binden 60 bine çıkarılması hedeflendi.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Seyrantepe'de Metro Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement