Şeyh Said'in Torunu AK Parti Adayı Fırat'a Sopalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Şeyh Said'in Torunu AK Parti Adayı Fırat'a Sopalı Saldırı

Şeyh Said\'in Torunu AK Parti Adayı Fırat\'a Sopalı Saldırı

Erzurum AK Parti milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışması sırasında sopalı bir grubun saldırısına uğradı. Esnaf araya girerek kavganın büyümesini engelledi.

21.04.2015 19:10  Güncelleme: 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Erzurum 5'inci sıra milletvekili adayı avukat Şeyh Said'in torunu Abdurrahim Fırat, amcasının oğlu BDP'li Ali Sait Fırat'ın belediye başkanı olduğu Tekman İlçesi'nde seçim çalışması sırasında sopalı grubun saldırısına uğradı.

ELLERİNDE SOPALARLA AK PARTİLİLERE SALDIRDILAR

Bugün öğle saatlerinde yaklaşık 50 kişilik bir grupla Tekman ilçesine giden ve İnsan Hakları Derneği Erzurum kurucu Başkanı olan Abdurrahim Fırat, esnafı gezerken bazı kişiler seçim otobüsüne yumurta attı. Belediye binası önünde ise çıkan arbedede ellerinde sopalar olan ve DBP'li oldukları ileri sürülen kişiler, Ak Partililerin üzerine yürüdü. Esnaf araya girerek kavgayı engelledi.

"BİZ ASLA BUNLARDAN KORKMADIK"

Abdurrahim Fırat, seçim çalışması için geldikleri Tekman'da provokasyonla karşılaştıklarını söyledi. Kendilerine saldıran grubun ne yapmak istediğini bildiklerini kaydeden Fırat, "Biz asla bunlardan korkmadık, korkmayacağız. Yeni Türkiye sloganıyla çıktığımız seçimlerde her zaman demokrasi diyeceğiz. Bunlara oy veren vatandaşlarımızın, oynanmak isteyen oyunları görmesini istiyoruz. Herkes hürdür. Batıda barış, doğuda şiddet uygulayan bir zihniyet asla başaramayacaktır" dedi.

ŞEYH SAİD KİMDİR?

Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Kolhisar Köyü'nde 1865 yılında dünyaya gelen Şeyh Said, 1925'te Doğu Anadolu'da çıkan ayaklanmanın lideri olduğu gerekçesiyle idam edildi. Şeyh Said'in torunlarından Ali Sait Fırat Tekman'da, Hasan Basri Fırat ise Hınıs'ta BDP'den belediye başkanı seçilirken bir diğer torunu Abdurrahim Fırat da Ak Parti'den milletvekili adayı oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şeyh Said'in Torunu AK Parti Adayı Fırat'a Sopalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • DADAŞ: Sonuna Kadar Milliyetciyiz MHP 88 17 Yanıtla
  • müslüman mardinli kürt ali: BUGÜN KOBANİDE 5 ERMENI YPGLİ IŞİD TARAFINDAN GEBERTİLMİŞ. . TİLİLİLİLİLİLİLİLİLİ 55 18 Yanıtla
  • ......ERZURUM DADAŞ ERZURUM DADAŞ....: DOĞUNUN KALESİDİR ERZURUM BUNU BİLESİNİZ 64 7 Yanıtla
  • tarihin notu: Seyh said hem yobaz, hem bir bolucu olup cahilin biriydi. vatan hainiydi. 42 19 Yanıtla
  • ERMENİ DESTEKCİLERİNE OY YOOOOKKKKK: ermeni sitelerinde türklerden toprak kürtlerden kan alacagımız var diyen ermenileride unutmayın . 1915 öncesi ermeniler bir çok türk ve kürtdü katletmiş sonuçta özellikle kürtler ermenilere acımamıştır. bugün ermenilerin bu kini ve katliamlarına ragmen hdpli yönetecilerin ermeni soykırımını tanıması ilginç hdp ye oy veren hiç bir kürt soykırımı kabul etmesedeBÜYÜK ERMENİSTAN HARİTASI KÜRTLERİN YAŞADIĞI BÖLGELERİ İÇERMEKTEDİR. . Ermeni araştırmacı Johannes Lepsius; 'Gecekondu bir Kürt devleti kurulmadan, Büyük Ermenistan kurulamaz' 53 3 Yanıtla
  • ZAZA BABA: Oylar HDP ye 23 32 Yanıtla
  • 1453 kartalları: MÜSLÜMAN ALNINI SECDEYE KOYAN KÜRTLER BDPYE OY VERMEZ. . . BDP ERMENI YAHUDI ZERDÜŞ KOMÜNISTLER ATEİST RUM BİLEŞENİDİR 26 29 Yanıtla
  • asil gercek: Seyh sait te en az hdp kadar bolucu ve haindir. 17 37 Yanıtla
  • Hamit ceran: Ne kadar satılmış devşirme olsada. Valla benim oyum HDP. 28 23 Yanıtla
  • KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI.: ARKADAŞLAR İNSANLARIN NE OLDUĞUNU BİLMESİ IRKCI DEĞİLDİR. TÜRK TÜRKÜM DEMEKTEN GOCUNMAMALI BUNUN ADI IRKCILIK DEĞİL. KÜRTTE KÜRDÜM DEMEKTEN GOCUNMAMALI ZAZADA ZAZAYIM DEMEKTEN ARAPTA ARABIM DEMEKTEN. FAKAT ASİMİLE EDİLENLER İŞTE EN BERBATI. GEÇEN BİR VANLI BİRİNLE KONUŞTUM BU ARKADAŞ BANA DİYORKİ KÜRTCE BİLİYORUM ASLIM TÜRK AMA KÜRDÜM DİYOR. SIRF KÜRTCE BİLDİĞİ İÇİN KENDİNİ KÜRT SANIYOR OYUNA GELMEYİN BİRÇOĞUNUZ ASİMİLE EDİLİYORSUNUZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ. ÖZELLİKLE TÜRKLERİ KÜRTLER ASİMİLE EDİYOR. AYNI ŞEKİLDE ZAZALARIDA DİKKAT EDİN. BİTLİS, VAN, URFA, ADIYAMAN BURALAR TÜRK ŞEHİRLERİ HEP NORMALDE ADIYAMANIN BAZI İLÇELERİNDE KÜRT VARDIR YERLİSİ, URFANINDA SİVEREK İLÇESİ ZAZADIR AMA KÜRTLEŞTİRİYORLAR ZAZALARI 19 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında konvoyda havaya ateş açan şüpheli şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca muhafaza altına alınarak cezai işlem uygulandı.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.


Advertisement