Şeyh Said Derneği'nden MHP'li Başkan İçin Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Şeyh Said Derneği'nden MHP'li Başkan İçin Suç Duyurusu

Şeyh Said Derneği\'nden MHP\'li Başkan İçin Suç Duyurusu

Şeyh Said Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Şeyh Said'in 3'ncü kuşak torunu Mehdi Navdar Fırat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün dedesine hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

21.09.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeyh Said Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Şeyh Said'in 3'ncü kuşak torunu Mehdi Navdar Fırat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün dedesine hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü geçen 14 Eylül günü 'teröre karşı birlik ve beraberlik yürüyüşü'nde yaptığı konuşmada, Şehit cenazelerine haddinden fazla din görevlisi getirildiğini, 'talimatlı sözde din adamları'nın da da, şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye baktığını söyledi. Sözlü'nün bu konuşmada şunları söylediği öne sürüldü:

"Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adab ve şehidin ruhuna saygılı olun bu yeterli. Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki; Milli mücadele döneminde de bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Saidler'i, Seyit Rızalar'ı, işbirlikçi İskilipli Atıf Hocalar'ı görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olup milli mücadele için Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın."

Şeyh Said Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mali Müşavir Mehdi Navdar Fırat, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvuruda bulundu. Fırat, Hüseyin Sözlü'den 'Kişi hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarından şikayetçi oldu. Hüseyin Sözlü'nün söylemlerinin ailelerini çok üzdüğünü vurgulayan Mehdi Navdar Fırat, şunları söyledi:

"Hüseyin Sözcü'nün konuşması sürecin getirdiği bir hadise gibi görünsede aslında toplumu infiale götüren, insanlar arasında savaşa, kutuplaşmaya, şiddete mahal verecek bir söylemdir. Sarf ettiği sözler bir islam alimine, islam coğrafyasında yaşayan bütün haklara sarf edilmiş bir hakarettir. Bugün Alparslan Türkeş'e de hakaret edilemez, Atatürk'e de hakaret edilemez, hiç kimseye hakaret edilemez. Çünkü hakaret bir insanın küçüklüğünü ve basitliğini gösterir. Hakaret ve küfürler sadece insanları birbirlerinden uzaklaştırır, birbirlerine karşı zıtlaştırır, insanların kin ve nefret duymasına sebebiyet verebilir. Hüseyin Sözlü hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sözü sarfeden kişi Adana gibi bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı ve seçilmiş toplumun lideri konumundaki bir kişi olması sebebiyle İçişleri Bakanlığı'nın bizzat müdahelede bulunması gerekiyor. Bu belediye başkanının görevden alınmasına kadar gidecek bir hadisedir." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şeyh Said Derneği'nden MHP'li Başkan İçin Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement