Seydişehir'de Canlı Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Seydişehir\'de Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yapılan canlı hayvan pazarı düzenlenen törenle açıldı.

05.03.2015 22:39  Güncelleme: 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yapılan canlı hayvan pazarı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, belediye başkanları, Seydişehir Belediyesi meclis üyeleri, STK başkanları, Ilgın, Akşehir, Ereğli, Çumra, Kadınhanı, Manavgat, Konya kırmızı et üreticileri birlik başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seydişehir'de işleri istişare metodu ile yapmaya çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Hayvan pazarının alışverişe açılması teklifi Seydişehir'deki et ve süt üreticileri birliği ve oda başkanlarından geldi. Zaman zaman oturarak Seydişehir'de neler yapabiliriz diye görüş alış verişinde bulunduk. Tüm sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, kırsaldaki, köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin muhtarlarıyla ve merkezdeki bazı mahalle muhtarlarımızla birlikte; yaklaşık 200 kişiyle birlikte bir istişare toplantısı yaptık. Seydişehir'in ekonomik olarak önünün açılabilmesi hangi sebeplere dayalıdır, onları konuştuk. Onlardan birisi de mal pazarının Perşembe günleri bundan 15-20 yıl öncesinde olduğu gibi ticarete açılması, hareketliliğin sağlanmasıydı.

Açılış tarihi, açılması, kimlerin ne yapması gerektiği istişare ile belirlendi ve görev dağılımı tamamlandı. Bugün bu ticareti burada başlatıyoruz. İnşallah bu hareketlilik Seydişehir'imize, mal üreticilerimize, tüketicilerimize hayırlar getirir. Seydişehir'de Belediye olarak bizler bu pazarın devam etmesi noktasında elimizden geleni tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz ve devam edeceğiz. Bu pazar yeri bize yetmeyecek olursa mevzuata uygun bir şekilde Seydişehir'e ikinci bir pazar yeri kazandırmak da bizlerin görevi ve vebalidir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve STK başkanlarına teşekkür eden Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç da, "Belediye Başkanımız taşın altına elini koymuş. Bu saatten sonra iş üreticinin. Üretici burada pazara sahip çıkıp kapısına gelmiş olan bu hizmeti geri teptirmesin" dedi.

Daha sonra canlı hayvan pazarına gelerek hayvan satışı ve alımı yapmak isteyen ve pazarlığa tutuşan besicilere Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç meyancılık yaparak satışlarına yardımcı oldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de Canlı Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement