Sevda Kıdeyş Romanları ile Gündemde - Son Dakika
Kültür Sanat

Sevda Kıdeyş Romanları ile Gündemde

Sevda Kıdeyş Romanları ile Gündemde

Sevda Kıdeyş şimdi de Paradoks Yayınları tarafından çıkan "Mısır Apartmanı" ve "Lal" ile adından sıkça söz ettiriyor.

07.04.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelincikler ve Aşk, Ayakkabılar Yürümez kitaplarının yazarı Sevda Kıdeyş şimdi de Paradoks Yayınları tarafından çıkan "Mısır Apartmanı" ve "Lal" ile adından sıkça söz ettiriyor.

Paradoks yayınlarından çıkan ve 'İlk Mehmet Âkif Romanı' olan Mısır Apartmanı, Âkif'i anlatmak, tanıtmak ve sevdirmek adına raflarda yerini aldı. Kıdeyş 'Çoğunlukla görünen ve ezberletilen yönüyle tanıdık üstat Mehmet Âkif'i okudukça, tanıdıkça, Âkif'in hayatına dokundukça ona sevdalandım. Dokundum sadece, bir dokundum. Öğrendiğim her yeni bilgi Âkif'in ne denli sıkıntılı bir hayat geçirdiğine delildir. Ne var ki o, yine de inandığı dâvâ uğruna ve iman gücüyle dimdik ayakta kalmayı başarabilmiş örnek bir şahsiyet.' sözleri ise okuyucuyu kitaba yönlendirdi ve Mısır Apartmanı çok sevildi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve ruhunu teslim ettiği evinin konu edildiği romanı eleştirmenlerden son derece olumlu not alıyor.

Lal: Kopyasız resimlerin hikayesi

Resimlerin hikayesini anlattığı romanı "Lal" ile Levh-i Mahfuz'dan kendisine hediye edilen insanların hikayelerini kaleme alıyor yazar. Ve o renkleri, resimleri ve insanları anlatan Kıdeyş, "Bir ışıktı beni kandıran. Söneceğini düşünememiştim. Ardından karanlıkta kalıp önüme gelen onca tesadüfe çarpışımı. Yüzlerini seçemediğim bana ta en başından Levh-i Mahfuz'da hediye edilen insanların. O kadar karanlık mı bilemiyorum benim bahçem. Kimseye zararı olmayan nazik bir gelincik niye kaçtı ki papatyadan. Beni boyayıp kırmızılarına, kimi kimin kucağına yakıştırdı. Çiğ kokulu azıcık öksüzümü… Şimdi anlatabildiğim şunu mu? Resimlerin duruşu güzeldi, yakışmıştı yayılan renkleri. Aralarına giremeden oyalanıyordum. Yok, yok bizim bildiğimiz kopya alınabilecek resimler değil. Arkalarına geçmiş izleri…" şeklinde ifade ediyor.

Paradoks Yayınları arasından çıkan "Lal" okuyucusunu bekliyor...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sevda Kıdeyş Romanları ile Gündemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement