SEÜ, Kürdistan Üniversiteleriyle İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Eğitim

SEÜ, Kürdistan Üniversiteleriyle İşbirliği Yapacak

SEÜ, Kürdistan Üniversiteleriyle İşbirliği Yapacak

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, Irak Kürdistanı üniversiteleriyle ortak program ve öğrenci eğitim kadrosu değişimi ile işbirliği yapacak.

06.06.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, (SEÜ) "küresel eğitim markası ve dünya üniversite olma" hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. SEÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, bu çerçevede yurtdışından Diyarbakır'a öğrenci çekmek için hafta başında Kürdistan Bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilk durağı başkent Erbil oldu. Burada Salahaddin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Anwar Dezaye ve Ishık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Öztaş ile görüşmeler gerçekleştiren Doğan ve Erdoğan, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hakkında bilgi verdiler. Hedeflerinden birinin "Ortadoğu'nun eğitim markası olmak" olduğunu aktaran Rektör Doğan, İngilizce ve bölge dilleri olan Arapça ve Kürtçe'nin eğitimine de önem verdiklerinin altını çizdi. Doğan, bu doğrultuda özellikle Kürt bölgesi üniversiteleriyle ortak programlar, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konularında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Selahaddin Üniversitesi Rektörü Dr. Dezaye ise, Büyük Sultan Selahaddin Eyyubi'nin adını taşıyan ikinci bir üniversitenin açılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Aynı ismi taşıyan Selahaddin Eyyubi Üniversite ile kardeş kurumlar olmak isteğini dile getiren Dr. Dezaye, her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ishık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Öztaş ise, Türkiye'nin üniversiteleri yakın bir işbirliği içerisinde olduklarını hatırlattı. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ile de ortak programlar yürütmek istediklerini vurgulayan Öztaş, "İlerleyen dönemlerde öğrenci ve öğretim kadrosu değişimi olacak. Böylelikle öğrencilerimiz eğitimlerini anlaşma yaptığımız yurtdışındaki üniversitelerde de sürdürme imkanı bulacaklar. Bu çalışmaların meyvesi gelecekte görülecektir" dedi.

SORANİ DİL EĞİTİMİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMA KARARI ALINDI

Görüşmeler sonucunda Ishık Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Öztaş ve SEÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan dostluk ve işbirliği anlaşması imzaladı. Salahaddin Üniversitesi ile de özellikle Sorani dil eğitimi için ortak çalışma kararı alındı. Görüşmelerde, önümüzdeki yıllarda ortak bölümler açılması üzerinde de fikir birliğine varıldı. Daha sonra Erbil ve Kerkük'teki özel ve kamusal eğitim kurumlarıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

RUDAW'A ÖZEL RÖPORTAJ

Öte yandan Kürdistan bölgesi medya kurumları da ziyaret eden Rektör Doğan, bölgenin güçlü haber kanalı Rudaw Tv'de özel bir röportaj gerçekleştirdi. Diyarbakır'a dönen Rektör Doğan, görüşmelerin olumlu ve verimli geçtiğini belirtti. Doğan, "Ziyaretlerimiz çok sıcak ve samimi bir ortamda geçti. Kürt bölgesinin eğitim kurumlarıyla protokoller imzalandık. Önümüzdeki dönemde ortak eğitim çalışmaları yürüteceğiz. Dış ziyaretlerimiz diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde devam edecektir." sözlerine kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim SEÜ, Kürdistan Üniversiteleriyle İşbirliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement