SEU Bin 250 Öğrenciyle Öğretime Başladı - Son Dakika
Yerel

SEU Bin 250 Öğrenciyle Öğretime Başladı

SEU Bin 250 Öğrenciyle Öğretime Başladı

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU)'da 2015-2016 Akademik Yılı oryantasyon eğitimiyle başladı.

30.09.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı tatiliyle uzayan yaz tatili sona erdi. Tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi Diyarbakır'ın ilk ve tek vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi'de de 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi başladı. Yeni eğitim-öğretim dönemi oryantasyon eğitimiyle start aldı.

Öğrencilerle 6 ayrı oturumda bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin dinamik yapısıyla öğrencilerine her türlü imkânı sağlayacağını söyledi. Akademisyen kadrosunu tecrübeli ve heyecanlı bilim insanlarından oluşturduklarının altını çizen Prof. Dr. Doğan, "Kıdemli hocalarımızın deneyimlerinden ve birikimlerinden, ilk akademisyenlik tecrübesini bizimle yaşayan hocalarımızın da heyecanlarından yararlanacağız. Bu sinerjiye oluşturduğumuzda başarı kendiliğinden gelecektir." dedi.

SEU Üçüncü Jenerasyon Üniversite

Tarihi gelişim sürecinde önce "sadece eğitime odaklanan" sonra da "eğitim ile birlikte bilimsel çalışmalara odaklanan" üniversite anlayışının yaygın olduğun dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

"Son 10-15 yıldır gündeme gelen üçüncü jenerasyon üniversitelerde ise eğitim ile birlikte halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayi ile işbirliği halinde AR-GE çalışmaları yürütmektedirler. Biz de üçüncü jenerasyon üniversite olarak planımızı yaptık. Halk, kamu, sivil toplum dinamikleri ve sanayi işbirliğini esas alan eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız."

Prof. Dr. Doğan, Erasmus gibi yükseköğretimde uygulanan değişim programlarından öğrencileri yararlandıracaklarını belirtti. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Orta Asya ve Uzak Doğu'daki birçok üniversite ile öğrenci değişim programı yürüteceklerini anlatan, Rektör Doğan, SEU'nun Erasmus bütçesinin de onaylanarak, yayınladığı müjdesini verdi.

İki gün süren oryantasyon eğitiminde akademisyenler, bölümler ve ders işleyişiyle ilgili öğrencilere genel bilgiler verdi. İdari birimler de kendi birimleriyle alakalı bilgiler paylaştı. SEU, yeni akademik yılda Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 18 programda toplam 1250 öğrenci öğrenim verecek. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Yerel Diller enstitülülerinde de yüksek lisans öğretimi verilecek. Sürekli Eğitim Merkezi (SESEM) bünyesindeki farklı sertifikasyon kurslarıyla da üniversitenin birikimleri halkla paylaşılacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SEU Bin 250 Öğrenciyle Öğretime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement