Sessizlik'te Film Ekibi Güzel Köylü Setinde - Son Dakika
Magazin

Sessizlik'te Film Ekibi Güzel Köylü Setinde

Sessizlik\'te Film Ekibi Güzel Köylü Setinde

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi'nin ''Engelsiz sanatı destekliyoruz'' sloganıyla hayata geçirdiği etkinlikler dizisinin yeni projesi Sessizlik'te Film start aldı.

26.07.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi'nin "Engelsiz sanatı destekliyoruz" sloganıyla hayata geçirdiği etkinlikler dizisinin yeni projesi Sessizlik'te Film start aldı. İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği üyelerinden oluşan bir grup işitme engelli, Muğla'da çekimleri süren Güzel Köylü dizi setini ziyaret etti.

Güzel Köylü'nün senarist, yönetmen, kameraman ve teknik çalışanlarıyla tanışan Sessizlik'te Film ekibi, bir araya geldikleri oyuncularla da sohbet ederek, merak ettiklerini sorup öğrenme fırsatı yakaladılar. Kostüm hazırlığından sahne düzenine, sesten ışığa teknik düzenlemeleri yerinde izleyen ekip, işaret dili rehberi ile ziyaret ettikleri sette bir film çekimi için yapılan çalışmaları yerinde gördüler. Proje yürütücüsü Didem Ayas, Sessizlik'te Film projesinin Muğla'da çekimi yapılan Güzel Köylü setini ziyaretle başladığını belirterek, işitme engellilerin televizyon ve sinema filmi ile ilgili en büyük sıkıntılarının alt yazı veya işaret dili rehberi kullanılmaması olduğuna dikkat çekti. Daha önce amatör bir film çeken bu ekibin yeni projelerini profesyonel anlamda desteklemek için set ziyareti, senaryo yazımı, kurgu gibi konularda bilgilendirileceğini dile getiren Ayas, "Bu ziyaretimiz, İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği üyelerinden oluşan Sessizlik'te Film ekibimiz için çok önemli bir adım oldu. Bir filmin nasıl çekilmesi gerektiğini gördüler. Bu anlamda projemize destek vererek bizi ağırlayan Güzel Köylü dizi filminin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan'a, senarist Filiz Ekinci'ye, sorularımıza açık yüreklilikle cevap veren dizi oyuncularına ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederiz" dedi.

SESSİZLİK'TE FİLM PROJESİ

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi'nin toplumda engelli duyarlılığını artırma hedefiyle yola çıktığı ve "Engelsiz sanatı destekliyoruz" sloganıyla mayıs ayında başlattığı etkinlikler dizisinde özellikle işitme engellilerin kişisel ve mesleki gelişimine destek verilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamdaki projelerin ilki olan Sessizlik'te Dans Farkındalık gösterisi, İzmir genelinde iki kere sahnelendi. Projede, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri ile Tevfik Fikret Lisesi öğrencileri birlikte yer aldılar. Dizinin ikinci projesi olan Sessizlik'te Film projesi ise yönetmeninden oyuncusuna tüm ekibini işitme engellilerin oluşturduğu bir film olacak. Filmin konusu bu kişilerce belirlenecek, senaryosunu bu ekip hazırlayacak.

BİRartıİKİ, filmin senaryo yazımı, çekimi, oyuncuların hazırlanması ve kurgu aşamalarında işitme engellilere bilgi aktarımı ve teknik konusunda yönlendirici destek verecek. BİRartıİKİ, montajlandıktan sonra filmin gösterimini sosyal sorumluluk projesi kapsamında işitme engellilerin de katılımıyla yapacak.

İşaret dilinin kullanılacağı bir çalışma olması sebebiyle sinema dünyasına farklı bakış getirmesi öngörülen Sessizlik'te Film projesi, kullanılacak altyazı sayesinde sadece işitme engellilere değil daha geniş kitlelere hitap edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Sessizlik'te Film Ekibi Güzel Köylü Setinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement